Nikolai Kruglov (nuorempi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Nikolai Kruglov (nuorempi)
Nikolai Kruglov (nuorempi)
Maa:  Venäjä
Miesten ampumahiihto
Olympiarenkaat Olympialaiset
Hopeaa Hopeaa Torino 2006 viesti
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Hanti-Mansijsk 2005 sekaviesti
Kultaa Kultaa Pokljuka 2006 sekaviesti
Kultaa Kultaa Anterselva 2007 viesti
Kultaa Kultaa Östersund 2008 viesti
Hopeaa Hopeaa Hochfilzen 2005 viesti
Pronssia Pronssia Östersund 2008 sekaviesti

Nikolai Nikolajevitš Kruglov (ven. Николай Николаевич Круглов, s. 8. huhtikuuta 1981) on venäläinen ampumahiihtäjä, viestin olympia- ja MM-mitalisti.

Kruglov on saavuttanut seitsemän viestin arvokisamitalia. Hän hiihti toisen osuuden Venäjän joukkueessa, joka saavutti Norjan jälkeen hopeaa Hochfilzenin MM-viestissä 2005. Samana vuonna hän toi Venäjän ykkösjoukkueen voittajana maaliin MM-sekaviestissä Hanti-Mansijskissa.

Kruglov hiihti ankkuriosuuden Torinon olympialaisten 2006 viestikilpailussa, jossa Venäjä sai hopeaa 20,9 sekuntia Saksalle hävinneenä. Samana vuonna hän hiihti viimeisen osuuden Venäjän kakkosjoukkueessa, joka voitti sekaviestin maailmanmestaruuden Pokljukassa. Anterselvan MM-kilpailuissa 2007 hän oli jälleen ankkurina Venäjän voittaessa miesten viestin yli minuutin erolla Norjaan.

Östersundin MM-kilpailuissa 2008 Kruglov hiihti toisen osuuden Venäjän joukkueessa, joka voitti miesten viestin maailmanmestaruuden lähes 50 sekunnin erolla Norjaan. Sekaviestissä hän hiihti kolmososuuden Venäjän pronssijoukkueessa.

Maailmancupissa Kruglov on voittanut kolme osakilpailua, ollut yhdeksän kertaa toinen ja kahdesti kolmas (11.12.2009 mennessä).

Nikolai Nikolajevitšin isä Nikolai Konstantinovitš Kruglov on lajin olympiavoittaja ja maailmanmestari.

Saavutuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]