Nichollsin osavaltionyliopisto

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Nichollsin osavaltionyliopisto (Nicholls State University, NSU) on vuonna 1948 perustettu yliopisto, joka sijaitsee Thibodaux'ssa, Louisianassa. Alun perin yliopistoa kutsuttiin nimellä Francis T. Nicholls Junior College. Vuonna 1956 yliopisto ositettiin Louisianan osavaltionyliopistosta (LSU) omaksi kokonaisuudekseen ja on osa Louisianan osavaltion yliopistojärjestelmää. Toukokuussa 1958 yliopistosta valmistuivat ensimmäiset opiskelijat. Vuonna 1970 yliopisto muutti nimensä Nichollsin osavaltionyliopistoksi. Yliopisto on nimetty Francis T. Nichollsin mukaan, joka oli sisällissodan prikaatikenraali, Louisianan kuvernööri ja lakimies.

Nichollsin osavaltionyliopisto värit ovat punainen ja harmaa (kaksivärinen), ja heidän kutsumanimensä on Colonels (suomeksi everstit). Nichollsin urheilujoukkueet kisaavat NCAA:n I-divisioonassa Southland-konferensissa.

Kampuksen koko on 85 hehtaaria. Kampusalue oli historiallisesti osana Acadia-plantaasia, ja sijaitsee noin 80 kilometriä New Orleansista ja noin 97 kilometriä osavaltion pääkaupungista Baton Rougesta.

Nicholls sijaitsee Cajun-alueen sydämessä, jossa perinne ja kulttuuri elävät rikkaana ja jossa paikoin edelleen äidinkielenä monille on ranska. Nicholls sijaitsee myös Mississippijoen suiston sydämessä, josta on helppo pääsy joelle, sivujokiin, Lousianan suoalueille sekä Meksikonlahdelle. Yliopiston editse virtaa Bayou Lafourche.

Yliopiston nykyinen presidentti (2006) on Stephen Hulbert.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]