Neverland Ranch

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Neverland Ranchia ilmakuvassa.
Neverland Ranchin juna-asema.

Neverland Valley Ranch on alue Santa Barbaran piirikunnassa, Kaliforniassa. Neverland oli kuuluisan yhdysvaltalaisen pop-muusikko Michael Jacksonin pitkäaikainen koti.

Neverland sijaitsee osoitteessa 5225 Figueroa Mountain Road, se on noin 8 km pohjoiseen Los Olivosin kaupungista, ja noin 13 km pohjoiseen Los Ynezin kaupungista. Neverland Ranchin kokonaispinta-ala on yli 11 km² ja se koostuu nykyään suurimmaksi osaksi viinitarhoista. Neverlandin omistaa golfyrittäjä William Bone.

Ranch on toiminut Jacksonin yksityisenä huvipuistona ja hänen kotinaan, kun alue avattiin vuonna 1988, mutta ei ole enää toiminnassa. Alue sisältää huvipuiston lisäksi muun muassa eläintarhan sekä teemapuiston. Neverland (suom. Mikä-mikä maa) on saanut nimensa Peter Pan-tarinoissa olevan fantasiasaaren mukaan.

Arvo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2004 alussa, uutisohjelma Entertainment Tonight:ssa Neverland Ranchin arveltiin olevan noin 120 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvoinen. Santa Barbara County puolestaan arvioi Neverlandin olevan arvoltaan 96 miljoonaa dollaria, Forbes arvioi, että tila on arvokkaampi kuin tämä 96 miljoonaa dollaria.

Sulkeminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neverland Ranchin sulkeminen laitettiin vireille vuoden 2007 lopulla, vaikka Jacksonin tiedottaja kertoikin, että Neverlandin pyörittämiseen tarvittavia lainoja voidaan uudelleenrahoittaa. 25. helmikuuta 2008 Jacksonille ilmoitettiin Financial Title Companysta, että ellei hän maksa velkojaan (24 525 906,61 $) takaisin maaliskuun 19. päivään mennessä, niin Neverlandin maa-alueita ja irtaimistoa alettaisiin huutokaupata.

Toukokuussa 2008 sijoitusyhtiö Colony Capital LLC takasi Jacksonin noin 24 miljoonan dollarin lainan ja sai sen pantiksi koko Neverland Ranchin alueen. Jacksonin kuollessa kesällä 2009 omaisuusjärjestelyt olivat edelleen kesken.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Neverland Ranch.