Nancy Graves

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nancy Stevenson Graves (23. joulukuuta 194021. lokakuuta 1995) oli yhdysvaltalainen kuvanveistäjä ja taidemaalari. Hänen työssään ovat monesti läsnä luonnonläheiset aiheet.

Graves syntyi Massachusettsissa ja oli lapsuudestaan kiinnostunut mm. kuvataiteesta, luonnosta, paleontologiasta ja antropologiasta. Hän oli jo silloin tekemisissä näiden aihepiirien kanssa, ja hänen isänsä toimi paikallisen museon taiteellisena johtajana. Hän valmistui Vassar Collegesta ja sitten Yalen yliopistosta.

Graves matkusti vuonna 1964 Fulbright-stipendin turvin Pariisiin opiskelemaan. Hän asettui 1966 New Yorkiin, ja hänen ensimmäinen täysin oma näyttelynsä oli Graham Galleryssä 1968. Kameliveistokset, joilla hän tuli tunnetuksi, pääsivät näytteille alun perin Whitney Museum of American Artiin. Muita tärkeitä Graves-näyttelyitä on pidetty mm. Kanadan kansallisgalleriassa Ottawassa.

Graves teki 1970-luvun alussa myös elokuvia. Hän palasi kuvanveiston pariin 1970-luvun lopussa ja alkoi käyttää pronssia taäyin uudella tavalla. Luonnosten sijaan hän valoi teostensa osiksi kopioita luonnonmuodoista kuten kasveista, ja rakensi hitsaamalla näistä valuosista ilmavia veistoksia, jotka luovat illuusion keveydestä.[1]

Hän oli maineensa huipulla 1980-luvulla ja kuoli syöpään New Yorkissa vain 54 vuoden ikäisenä.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taiteilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.