Nakertaja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nakertaja (aikaisemmalta nimeltään Uusikylä[1]) on Kajaanin kaupunginosa. Se sijaitsee noin 5 kilometriä kaupungin keskustasta pohjoiseen. Nakertajassa on asukkaita noin 2 200.[2]. Nakertajan naapurikylä on Hetteenmäki.

Nakertajassa sijaitsee päiväkoti, alakoulu jossa on n. 200 oppilasta sekä kylätalo Vanahis. Aiemmin Nakertajassa myös toimivat lähikauppa Siwa ja Posti. Nakertajan alakoululta lähtee talvisin hiihtolatuna käytettävä pururata, joka kulkee Hetteenmäen kautta ja haarautuu Pöllyvaaran ulkoilualueelle sekä Kirkkoaholle. Nakertajassa on kaksi urheilukenttää, pienempi alakoululla ja isompi Paltaniementien vieressä. Isomman urheilukentän vieressä toimivat seurakunta ja iltapäiväkerho. Kulkuyhteydet Nakertajasta Kajaaniin ovat heikohkot.

Kylä kuului Uusikylä-nimisenä alun perin Paltamoon, kunnes se liitettiin Kajaanin maalaiskuntaan vuonna 1954. Kylän nimi vaihtui Nakertajaksi vuonna 1957.[1]

Toisin kuin muilla Kajaanin taajama-alueen kaupunginosilla, joilla postiosoite on Kajaani, Nakertajalla on oma postiosoite "87830 Nakertaja".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Paltamon kylät Romppainen.net. Viitattu 13.10.2010.
  2. Nakertaja ja Hetteenmäki Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistys ry. Viitattu 13.10.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.