Lehtikangas (Kajaani)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lehtikangas
Kaupunki Kajaani
Väkiluku 7 203[1] (2007)
Postinumerot 87100, 87300, 87500
Valtatie 6:n (Sotkamontien) ja Sudensuun risteys Tornitien suunnalta katsottuna.

Lehtikangas on Kajaanin taaja-alueella sijaitseva kaupunginosa. Se sijaitsee keskustan ja radan eteläpuolella. Alue on kasvanut etelään päin voimakkaasti sotien jälkeen. Tästä syystä paikalliset käyttävät alkuperäisestä alueesta nimeä Vanha Lehtikangas. Lehtikankaan kaupunginosaan kuuluvia alueita ovat Ala-Lehtikangas, Asemantaus, Vanha-Lehtikangas, Vesitorninmäki Ylä-Lehtikangas, Soidinrinne, Soidinsuo, Laajankangas ja Kylmä.

Soidinsuolla sijaitsee S-Market, sen yhteydessä toimiva postin toimipiste, apteekki, Lehtikankaan terveysasema, sekä R-kioski. Nämä kaikki palvelut ovat keskittyneet Soidinkadun alkupäähän. Kajaanin Planeetta ry:n tähtitorni sijaitsee Lehtikankaan vesitornin huipulla, Mäkikadulla.

Laajankangas rakentuu Laajankankaankadun varteen rajautuen koillisessa Soidinsuohon, kaakossa Kehräämöntiehen, lounaassa Sotkamontiehen ja luoteessa Rinnekatuun. Alueella sijaitsee huoltoasema, Ratamon päiväkoti, kauppa sekä Lehtikankaan kirjasto. Laajankankaan luoteisosassa on enimmäkseen kerrostaloasutusta, kun taas kaakossa omakoti- ja rivitaloja.

Lehtikankaan alueella on yksi ala-asteen koulu Pietari Brahen koulu, ja yläaste Hauholan koulu. Pietari Brahen kouluun yhdistyivät Soidinsuon ja Lehtikankaan koulut.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Väestö osa-alueittain kajaani.fi. Viitattu 27.6.2012.