Nadežda Petrovna Romanova

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nadežda ja veli Roman Petrovitš Romanov (1917)

Ruhtinatar Nadežda Petrovna Romanova (3. maaliskuuta 189821. huhtikuuta 1988) oli suuriruhtinas Pjotr Nikolajevitšin ja montenegrolaisen prinsessa Anastasian toinen tytär. Nadeždalla oli kaksi sisarusta, ruhtinatar Marina Petrovna Romanova ja ruhtinas Roman Petrovitš Romanov. Tsaari Nikolai I:n oli Nadeždan isoisoisä, eli Nadežda oli sukua tsaarille neljännessä polvessa.

Koko Nikolajevitšien klaani, suuriruhtinaat Nikolai Nikolajevitš Romanov ja Pjotr Nikolajevitš Romanov perheineen siirtyivät Kaukasukselle, Nikolain saatua nimityksen sinne. Ensimmäisen maailmansodan syttymisestä lähtien Pjotr oli palvellut veljensä Nikolain esikunnassa. Nadežda oli juuri ennen sotaa kihlautunut ruhtinas Oleg Konstantinovitšin kanssa, mutta meni kuitenkin naimisiin ruhtinas Nikolai Orlovin kanssa Krimillä keväällä 1917.

Nadežda onnistui muiden perheenjäsentensä tavoin pakenemaan Venäjältä vallankumouksen jälkeen. Nadeždan ja ruhtinas Nikolai Orlovin esikoinen, Irina, oli vasta vauva, heidän paetessa Venäjältä.

Ruhtinatar Nadežda Petrovna Romanova kuoli vuonna 1988.