NRA Kansallinen kivääriyhdistys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee suomalaista aseyhdistystä. Sen yhdysvaltalainen esikuva on artikkelissa National Rifle Association of America.

NRA Kansallinen kivääriyhdistys on vuonna 2006 perustettu suomalainen yhdistys.[1] Sen tarkoituksena on edistää ampuma-aseiden omistajien oikeusturvaa, aseiden hallussapito-oikeutta, valistaa turvallisesta säilytyksestä sekä turvata aseharrastuksen jatkuvuus.[2] Yhdistyksen puheenjohtaja on Runo K. Kurko.

Yhdistyksen nettisivut sisältävät ampumaharrastukseen liittyvän tietouden lisäksi runsaasti erilaisia salaliittoteorioita sionistien ylivallasta, holokaustin valheellisuudesta, Bilderberg-ryhmästä ja rotujen sekoittumisesta. Lisäksi NRA muun muassa väittää amerikkalaisten hallitsevan Euroopan unionia juutalaisten suurpankkien kautta ja Yhdysvaltain aiheuttaneen Itä-Ukrainan sodan. Kesäkuussa 2015 Helsingin Sanomat kyseenalaisti järjestön pätevyyden aselakeja koskevien lausuntojen antajana.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.