Mysterious Skin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mysterious Skin
DVD-julkaisun kansi.
DVD-julkaisun kansi.
Ohjaaja Gregg Araki
Käsikirjoittaja Scott Heim
Gregg Araki
Tuottaja Gregg Araki
Säveltäjä Harold Budd
Robin Guthrie
Kuvaaja Steve Gainer
Leikkaaja Gregg Araki
Lavastaja Devorah Herbert
Pääosat Joseph Gordon-Levitt
Brady Corbet
Michelle Trachtenberg
Elisabeth Shue
Richard Riehle
Mary Lynn Rajskub
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Alankomaiden lippu Alankomaat
Tuotantoyhtiö Desperate Pictures
Ensi-ilta 2004
Kesto 99 min
105 min (ohjaajan versio)
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Mysterious Skin on Gregg Arakin ohjaama ja käsikirjoittama draamaelokuva vuodelta 2004. Elokuva perustuu Scott Heimin romaaniin.[1] Elokuva kertoo kahdesta nuoresta pojasta, jotka 8-vuotiaina joutuivat baseball-valmentajansa hyväksikäytön kohteeksi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Brian ja Neil ovat lapsuudessaan joutuneet hyväksikäytön uhreiksi. Brianilla on nenäverenvuotoa ja pyörtyilyä ja Neil luulee että se mitä valmentaja hänelle teki olisi aivan oikein. Myöhemmin elokuvassa Neil on tajunnut, että se mitä tapahtui ei ole heidän syynsä, mutta myös sen että ajassa ei voi palata taaksepäin. Neilillä on paras ystävä nimeltä Wendy, joka on joskus ollut ihastunut Neiliin, mutta sitten vain ikään kuin luovuttanut. Hän on ainoa, jolle Neil on koskaan kertonut valmentajasta. Hänellä on myös toinen ystävä, Eric, joka ei kuitenkaan tiedä valmentajasta ensin, mutta saa sitten myöhemmin selville elokuvan aikana, mitä on tapahtunut penkomalla Neilin tavaroita kun hän nukkuu. Eric järkyttyy, mutta ei mainitse asiasta Neilille.

Jossain vaiheessa Wendy lähtee New Yorkiin ja Neil jää ilman hänen parasta ystäväänsä, mutta hänellä on silti Eric. Ericilläkin on tunteita Neiliä kohtaan. Neil on kaiken kaikkiaan koviksen oloinen, mutta usein elokuvassa hänestä paljastuu erilaisia surullisia puolia. Hän luuli oikeasti että valmentaja välitti hänestä.

Brian luulee, että alienit sieppasivat hänet ja tuntemattoman pojan pienenä ja hän yrittää etsiä Neiliä parhaansa mukaan. Hän tapaa myös naisen, joka oli muka alieneiden sieppaama, mutta siitä ei ole varmuutta. Elokuvassa vihjataan myös, että kyseistä naista olisi hyväksikäytetty pienenä. Brian viettää aikaa naisen kanssa, mutta jossain vaiheessa nainen luulee, että Brian on ihastunut häneen ja yrittää häntä, mutta sitten Brian suuttuu ja lopettaa välit kyseiseen naiseen. Brian lopulta löytää Neilin osoitteen puhelinluettelosta jonka nimen hän oli saanut kirjastosta "varastettuaan". Kun Brian menee Neilin ovelle, ketään ei ole kotona, mutta pian Neilin äiti ja Eric tulevat pihaan ja he saavat selville, että Brian etsi Neiliä, mutta he kertovat hänelle, että Neil lähti juuri bussilla New Yorkiin.

Brian alkaa viettää aikaa Neilin ystävän Ericin kanssa ja Neil puolestaan viettää aikaa Wendyn kanssa, joka hankkii hänelle työpaikan, jossa hän on vähän aikaa, mutta sitten lopettaa. Brianista ja Ericistä tulee hyviä ystäviä. Neil tulee jouluksi kotiin, mutta hänelle on sattunut onnettomuus; hänet raiskattiin ja hakattiin, mutta äidilleen hän kertoi, että hänet ryöstettiin. Neil ja Brian tapaavat jälleen ja Neil suhtautuu haikeasti Brianiin. Lopuksi he menevät käymään valmentajan entisellä talolla (ikkunaa käyttäen), jossa Brianille muistuu mieleen karu totuus hänen katoamisestaan, ja jossa Neil kertoo yksityiskohtaisesti, mitä sinä tiettynä iltana tapahtui. Neil ja Brian ovat sohvalla, kun talon asukkaiden ääniä alkaa kuulumaan ovelta. Brian makaa Neilin sylissä kun Neil kertoo lopuksi, ettei voinut palata ajassa taaksepäin. Hänen täytyi vain lohduttaa Briania, telepaattisesti, koska ei voinut puhua.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Joseph Gordon-Levitt  … Neil McCormick  
 Brady Corbet  … Brian Lackey  
 Michelle Trachtenberg  … Wendy  
 Jeff Licon  … Eric  
 Mary Lynn Rajskub  … Avalyn Friesen  
 Elisabeth Shue  … Mrs. McCormick  
 Chase Ellison  … 8-vuotias Neil McCormick  
 George Webster  … 8-vuotias Brian Lackey  
 Bill Sage  … Valmentaja  
 Chris Mulkey  … Mr. Lackey  
 Richard Riehle  … Charlie  
 Kelly Kruger  … Deborah  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mysterious Skin plaza.fi. Viitattu 5.9.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.