Mouse Trap (vuoden 1987 videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mouse Trap
MouseTrap.png
Kehittäjä Dirk Haserman
Julkaisija MicroValue
Julkaistu 1987
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Amiga, Atari ST, Commodore 64
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mouse Trap on Amigalle, Atari ST:lle ja Commodore 64:lle julkaistu Manic Miner -klooni eli yksinkertainen yksittäisistä ruuduista koostuva tasohyppelypeli.

Manic Minerin tapaan pelissä on tarkoitus on noukkia ruuduista kaikki kerättävät esineet ja päästä sitten avautuneeseen uloskäyntiin. Pelissä ohjataan joystickillä tai näppäimistöllä hiirtä, joka voi hyppiä paikallaan tai liikkuessaan. Ainoa keino vihollisia vastaan on väistää ne. Erilaisia vihollisia on valtava määrä. Hiiri voi liikkua myös erilaisten esineiden, kuten pilvien ja renkaiden, päällä. Vihollisten lisäksi putoaminen liian korkealta on kuolettava. Ruudun oikeassa laidassa on pommi, joka sytytyslangan palaessa loppuun räjähtää tappaen pelaajan. Kuoleman koittaessa ruutu alkaa alusta.

Atari ST- ja Amiga-versioiden grafiikat ovat identtiset. Pelissä on taustamusiikkina lyhennös Claude Debussyn kappaleesta "Golliwog's Cakewalk".

Peli on julkaistu myöhemmin halvassa Prism Leisure -sarjassa sekä Tynesoftin Mega Pack -kokoelmalla. Samoin se oli Atari ST:n mukana jaetussa "Powerpackissa". Atari ST:n Powerpackin esittelyn yhteydessä MikroBitti-lehdessä Niko Nirvi arvioi pelin kahden tähden arvoiseksi.

Tässä ruudussa hiiren on kerättävä pilvien päällä matkustaen punaiset pallot, jolloin kolon ovi avautuu. Etana ja kahvikuppi ovat vihollisia (Amiga/Atari ST)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]