Monsieur Mangetout

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Michel Lotito
Henkilötiedot
Syntynyt 15. kesäkuuta 1950
Grenoble, Ranska
Kuollut 25. kesäkuuta 2007 (57 vuotta)
Grenoble, Ranska
Ammatti viihdyttäjä
Muut tiedot
Lempinimet Monsieur Mangetout
Cessna 150 -pienlentokone

Monsieur Mangetout (suom. Herra kaikkiruokainen, 15. kesäkuuta 1950 Grenoble25. kesäkuuta 2007 Grenoble[1], oikealta nimeltään Michel Lotito) oli ranskalainen viihdetaiteilija, joka tuli tunnetuksi maailmalla kyvystään syödä erilaisia metalliesineitä. Hän kertoi aloittaneensa aluksi lasiesineillä ja siirtyneensä sitten partaveitsiin ja muttereihin.

Guinnessin ennätysten kirjan mukaan hän söi vuosina 1959–1997 yhteensä 9 tonnia metallia, muun muassa ostoskärryjä, Cessna 150 -pienlentokoneen, polkupyöriä, kattokruunuja ja televisioita.[2]

Mangetoutia haastateltiin Guinnessin ennätysten kirjaan vuonna 2006. Hän sai 16-vuotiaana lasinsirun suuhunsa, kun häntä kiusanneet pojat tönäisivät häntä ja lasi, josta hän oli juomassa, särkyi osittain hänen suuhunsa. Hän päätti näyttää pojille ja kokeili pystyisikö syömään lasinpalan. Yrityksen onnistuttua hän otti toisen palan ja söi senkin. Pian Mangetout alkoi syödä partaveitsiä, lautasia, ruuveja, muttereita ynnä muuta sellaista. Hänen mielestään polkupyörien ketjut olivat parhaimman makuisia, ja totesi, että metallin kera on hyvä juoda monta litraa vettä. Hänelle oli aiemmin ehdotettu metallin kanssa nautittavaksi artisokkaa ja parafiiniöljyä, mutta nämä eivät Mangetoutia miellyttäneet.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Guinness World Records 2006
  • This Way Up Texts Book 2

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Strangest diet Guinness World Records. Viitattu 9.10.2018. (englanniksi)
  2. The Man Who Ate an Airplane and Three Other People Who Eat Weird Things todayifoundout.com. Vacca Foeda Media. Viitattu 8.8.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]