Modplug Tracker

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
ModPlug Tracker

Openmpt.png
OpenMPT 1.17.02.52

Kehityshistoria
Vakaa versio 1.24.02.00 / 16. helmikuuta 2015
Tiedot
Ohjelmistotyyppi tracker-ohjelmisto
Alusta Windows
Lisenssi BSD (OpenMPT 1.17.02.53 lähtien) / GPL
Verkkosivu http://openmpt.org/

Modplug Tracker on tracker-ohjelmisto Windowsille, jonka on kehittänyt Olivier Lapicque. Ohjelma on ohjelmoitu C++:lla. Se oli alun perin Modplugin-niminen liitännäinen selaimille modulejen kuunteluun sivustoilla. Modplug Player ja Modplug Tracker kehittyivät myöhemmin siitä. Modplug Tracker on ilmainen ohjelmisto ja lisenssiltään GNU GPL.

Olivier Lapicque lopetti vuoden 2004 alussa Modplug Trackerin kehittämisen ja julkaisi ohjelmansa lähdekoodin. Ohjelmaa on siitä lähtien kehittänyt ryhmä tracker-muusikoita ja ohjelmoijia SourceForgessa. Heidän kehittämänsä ohjelma on tunnettu nimellä OpenMPT.

Aikaisempien trackerien ollessa DOS-pohjaisia, on Modplug Trackerissa Windowsin ominaisuuksia, kuten puunäkymä tiedostoille, MDI-käyttöliittymä ja raahaa-ja-pudota-ominaisuus. Ohjelma pystyy avaamaan ja tallentamaan ProTrackerin MOD-, Scream Trackerin S3M-, Fast Trackerin XM-, Impulse Trackerin IT- ja OpenMPT:n MPTM-tiedostoja. Nykyään ohjelmassa on mahdollista käyttää VST-plugineja ja stereo-ääninäytteitä.