Misa

Wikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 15. toukokuuta 2010 kello 18.20 käyttäjän MystBot (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Misa on Latviassa Kuurinmaalla sijaitseva Riianlahteen laskeva pieni joki Väinäjoen ja Lielupen välissä. Misa ohittaa Jelgavan kaupungin sen pohjoispuolelta ja virtaa Tirulin suoalueen halki. Ensimmäisessä maailmansodassa saksalaisen 8. armeijan ja sen Jelgavan ryhmän miehittämä kaista kulki Tirulsoiden halki. Suomalaisista vapaaehtoisista muodostettu Jääkäripataljoona 27 taisteli Misajoen varrella kesällä 1916.

Katso myös: Asemasota Misajoella

Kirjallisuutta

  • Lackman, Matti: Suomen vai Saksan puolesta? : jääkäreiden tuntematon historia. Helsinki: Otava, 2000. ISBN 951-1-16158-X.
  • Lauerma, Matti, toim. Markku Onttonen ja Hilkka Vitikka: Jääkärien tie. Porvoo, Helsinki, Juva: WSOY, 1984. ISBN 951-0-12588-1.
  • Lauerma, Matti: Kuninkaallinen Preussin Jääkäripataljoona 27 : vaiheet ja vaikutus. Porvoo, Helsinki: WSOY, 1966. ISBN puuttuu teoksesta.


Tämä meriin, järviin, jokiin tai muihin vesimuodostumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.