Mirko Bortolotti

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mirko Bortolotti.

Mirko Bortolotti (s. 10. tammikuuta 1990 Trento) on italialainen moottoriurheilija. Hän aloitti autourheilu-uransa kartingsarjoista ja siirtyi vuonna 2005 Italian Formula Renault -talvisarjaan ja Formula Gloria -luokkaan. Seuraavana vuonna hän kilpaili Formula Junior ja Formula Azzurra -luokissa saavuttaen jälkimmäisessä vuoden tulokas palkinnon ja toisen sijan sarjassa. Vuonna 2007 Bortolotti siirtyi Italian F3-sarjaan voittaen sarjan mestaruuden seuraavana vuonna. Palkintona mestaruudestaan Bortolotti sai testata Ferrarin F1-autoa Fioranon radalla marraskuussa 2008 yhdessä Edoardo Piscopon ja Salvatore Cicatellin kanssa. Bortolotin ajama aika 59,111 sekuntia oli nopein aika, joka F2008-autolla oli ajettu radalla. Bortolotti oli myös ehdolla Felipe Massan korvaajaksi F1-kaudella 2009.

Vuonna 2009 Bortolotti kilpaili F2-luokassa saavuttaen yhden voiton ja neljännen sijan sarjapisteissä. Samana vuonna hän ajoi muutaman kilpailun F3 Euroseries -sarjassa saavuttaen yhden kolmossijan. Vuonna 2010 hän kilpaili GP3-luokassa Addax Teamin kuljettajana. Yhden kakkossijan ja 16 pistettä saavuttanut Bortolotti oli sarjan loppupisteissä yhdestoista.

Vuonna 2011 Bortolotti palasi takaisin Formula 2 -sarjaan voittaen sarjan mestaruuden ylivoimaisesti. Hän sai palkinnoksi testata Williamsin F1-autoa Abu Dhabin nuorten kuljettajien testeissä.

Vuonna 2013 Bortolotti voitti Eurocup Mégane Trophy -sarjan mestaruuden. Vuonna 2014 Bortolotti kilpaili uudessa Formula Acceleration 1 -sarjassa sijoittuen sarjan toiseksi. Samana vuonna hän kilpaili Italian GT Championship ja Lamborghini Super Trofeo -sarjoissa.

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.