Mimis Androulakis

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mimis Androulakis

Dimitris (Mimis) Androulakis (kreik. Δημήτρης (Μίμης) Ανδρουλάκης, s. 24. marraskuuta 1951 Agios Nikolaos, Kreeta) on kreikkalainen kirjailija ja poliitikko. Hän on kreikkalaisen sosialidemokraattisen puolueen PASOKin kansanedustaja.

Opiskeluaikoinaan Ateenassa Androulakis toimi aktiivisesti diktatuurin vastaisessa taistelussa, osallistuen mm. opiskelijoiden kapinaan. Androulakis oli kommunistipuolueen jäsen vuoteen 1991, jolloin hän erosi ja liittyi radikaalivasemmistolaiseen Synapismos-puolueeseen. Kaksi vuotta myöhemmin hän kuitenkin jäi sivuun aktiivisesta poliittisesta toiminnasta. Vasta vuonna 2004 hän hyväksyi Giorgios Papandreoun kutsun PASOKin ehdokkaaksi.

Androulakis on kirjoittanut 11 romaania sekä useita poliittisia kirjoja. Hänen kirjansa (joka kreikaksi lausuttaessa muistuttaa "pimppiä" tarkoittavaa sanaa mouni) kuvaa Jeesus Kristuksen naistenmiehenä, joka tuntee vastustamatonta vetoa Maria Magdaleenaan. Kirja herätti voimakkaan vastareaktion kreikkalaisortodoksien keskuudessa ja kiihkomielisimmät arvostelijat polttivat kirjan kopioita Thessalonikissa.

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.