Mímis Androulákis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mímis Androulákis.

Dimítris ”Mímis” Androulákis (kreik. Δημήτρης ”Μίμης” Ανδρουλάκης, s. 24. marraskuuta 1951 Ágios Nikólaos, Kreeta) on kreikkalainen kirjailija ja poliitikko. Hän on kreikkalaisen sosialidemokraattisen puolueen PASOKin kansanedustaja.

Opiskeluaikoinaan Ateenassa Androulákis toimi aktiivisesti Kreikan sotilasjuntan vastaisessa taistelussa, osallistuen mm. opiskelijoiden kapinaan. Androulákis oli kommunistipuolueen jäsen vuoteen 1991, jolloin hän erosi ja liittyi radikaalivasemmistolaiseen Synaspismós-puolueeseen. Kaksi vuotta myöhemmin hän kuitenkin jäi sivuun aktiivisesta poliittisesta toiminnasta. Vasta vuonna 2004 hän hyväksyi Geórgios Papandréoun kutsun PASOKin ehdokkaaksi.

Androulákis on kirjoittanut 11 romaania sekä useita poliittisia kirjoja. Hänen kirjansa (joka kreikaksi lausuttaessa muistuttaa ”pimppiä” tarkoittavaa sanaa mouní) kuvaa Jeesuksen naistenmiehenä, joka tuntee vastustamatonta vetoa Maria Magdaleenaan. Kirja herätti voimakkaan vastareaktion kreikkalaisortodoksien keskuudessa ja kiihkomielisimmät arvostelijat polttivat kirjan kopioita Thessalonikissa.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.