Mile Sterjovski

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mile Sterjovski

Mile Sterjovski (s. 27. toukokuuta 1979 Wollongong, Australia) on australialainen jalkapalloilija. 181 senttimetriä pitkän Sterjovskin pelipaikka on useimmiten keskikentän oikealla laidalla tai hyökkäyksessä. Hän edustaa kotimaansa pääsarjassa pelaavaa Perth Glorya.

Sterjovski aloitti ammattilaisuransa synnyinkaupunkinsa Wollongong Wolvesissa ja pelasi vähän aikaa Illawarra Lionsissa, kunnes teki läpimurtonsa Sydney Unitedin ja Parramatta Powerin riveissä. Näissä seuroissa 68 sarjaottelussa tekemillään 31 maalilla hän ansaitsi siirron Ranskan Ligue 1:n Lilleen vuonna 2000. Neljän Lille-kauden jälkeen Sterjovski siirtyi Sveitsin pääsarjan FC Baseliin kolmeksi kaudeksi. Hän voitti Sveitsin mestaruuden jo ensimmäisellä kaudellaan ja toisena kautena hän oli osa UEFA Cupin neljännesvälieriin yltänyttä Baselin joukkuetta. Kesällä 2007 Sterjovski muutti Turkkiin Hacettepen joukkueeseen.

Jo tammikuussa 2008 Sterjovski ilmoitti, että hän aikoo jättää Turkin perheeseensä liittyvistä henkilökohtaisista syistä. Hän kertoi myös neuvottelevansa Englannin valioliigan Derbyn kanssa. Siirto Derbyyn toteutui työlupa-asioiden selvittyä 24. tammikuuta. Sterjovski pelasi kevätkauden ajan säännöllisesti Derbyn oikeana laitalinkkinä. Seuraavalla kaudella Sterjovskille ei riittänyt roolia manageri Paul Jewellin joukkueessa. Hänen vastuunsa lisääntyi kuitenkin Nigel Cloughin tultua joukkueen valmentajaksi. Kesällä 2009 Sterjovski siirtyi siitä huolimatta takaisin kotimaahansa Perth Gloryn joukkueeseen. Siirtosummaa ei ilmoitettu julkisuuteen. Sterjovski allekirjoitti kolmivuotisen sopimuksen. Hän on Perthissä palkkakaton ulkopuolinen niin sanottu marquee-pelaaja.

Sterjovski pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa Australian maajoukkueessa vuonna 2000. Hän edusti maataan MM-kisoissa vuonna 2006 ja oli voittamassa OFC Nations Cupia vuonna 2004.