Mikko Setälä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mikko Setälä on suomalainen sarjayrittäjä, sijoittaja ja kirjailija. Hän on syntynyt Helsingissä, käynyt Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun ja valmistunut diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta.

Setälä on työskennellyt vuodesta 1983 alkaen erilaisissa suomalaisissa ja kansainvälisissä liikkeenjohdon tehtävissä erityisesti ICT-sektorilla yrityksissä R.Linturi Oy (osakkaana), Lotus Development, IBM, TJ Group, Pro-Source ja Rovio Entertainment. Setälä on toiminut monien suomalaisten ja kansainvälisten yhtiöiden hallituksissa ja toiminut investointipankkiirina tehden yritysjärjestelyjä ja rahoitusta.

Mikko Setälä kuuluu Setälien ja Krohnien kirjallisiin sukuihin ja hänen isoisänsä on kirjailija Vilho Setälä, isoäitinsä kirjailija, runoilija Aini Setälä, isoisän isä E. N. Setälä ja isoisän äiti kirjailija Helmi Krohn.

Setälä on kirjoittanut kaksi kirjaa: tietokirjan "Windows" (Yritysmikrot Kustannus Oy, 1990) ja japanilaiseen tanka -tyyliin kirjoitetun runokokoelman "TJ 0 -muistelmia miljoonista" (Talentum, 2006). Hän on kirjoittanut myös kolumneja Tietoviikkoon vuodesta 2006 alkaen sekä viikoittaisia "Taloustankoja" eli talousaiheisia runoja Helsingin Sanomiin. Tästä Setälä on saanut Helsingin Sanomien "Vuoden Talouskulttuuriteko" -palkinnon.

Otteena runo nimeltä 3.32:

Tyhjennän huoneen / pääkoppaa en kykene / haluaisinko / en kuitenkaan tietenkään / vihdoinkin TJ nolla

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]