Mike Mollo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mike Mollo
Mike Mollo.JPG
Tiedot
Oikea nimi Mike Mollo
Painoluokka raskassarja
Maa Yhdysvallat
Syntymäaika 11. helmikuuta 1980
Syntymäpaikka Illinois, Yhdysvallat
Otteluasento oikeakätinen, eli nyrkkeilytermein Orthodox
Ammattilaistilastot
Ottelut 29
Voitot 21
– tyrmäysvoitot 13
Tappiot 7
Ratkaisemattomat 1

Mike Mollo (s. 11. helmikuuta 1980 Oak Lawn Illinois) on yhdysvaltalainen raskaansarjan nyrkkeilijä.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mike Mollo syntyi työväenluokkalaiseen perheeseen, joka oli muuttanut Italiasta Yhdysvaltoihin Chicagon esikaupunkiin. Nuorena Mollo joutui usein tappeluihin kaduilla. Hänen kykynsä huomioitiin myös paikallisella nyrkkeilyklubilla. Hän oli fyysisesti sopiva nyrkkeilijäksi; hän painoi 230 paunaa eli 105 kilogrammaa jo 14-vuotiaana.lähde?

Nyrkkeilyura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mollon amatööriura oli lyhyt. Hän siirtyi nopeasti ammattilaiseksi ja debytoi 25. kesäkuuta 2000. Ottelussa hän voitti pistein Terry Coffinin Illionosin Elginissä. Neljä seuraavaa vuotta Mollo otteli tasaisesti voittaen tuntemattomia vastustajiaan.

Huhtikuussa 2006 Mollo allekirjoitti sopimuksen Don Kingin kanssa tarkoituksenaan päästä suurempiin otteluihin. Mollo myös pääsi yksityisvalmennukseen veteraani Al Bobannin kanssa.

Mollosta tuli Chicagossa nopeasti suosittu hänen aggressiivisen ottelutyylinsä johdosta. Marraskuun 4. päivänä vuonna 2005 hän voitti Latinalaisen Amerikan raskaansarjan tittelin loppuunmyydyssä nyrkkeilyottelussa.

Mollo ja hänen johtoryhmänsä pyrkivät tämän jälkeen hankkimaan isompia vastustajia. Mollo otteli DaVarryl Williamssonin kanssa, mutta hävisi ottelun kuitenkin neljännessä erässä. Mollo sanoi ottelun jälkeen, että hän halusi ottaa askelen eteenpäin urallaan, ja tietää, miten hyvin hän pärjäisi veteraani-iskijöitä vastaan. Hänen mielestään ottelu oli lopetettu ennenaikaisesti.

Mollo palasi kehään Chicagossa 25. elokuuta 2006, ja voitti vaivattomasti Willie Walkerin ensimmäisessä erässä. Kamppailun myötä Mollo osoitti, että hänen kykynsä olivat ennallaan. Hän tunsi olonsa niin varmaksi, että uskoi pärjäävänsä raskaassasarjassa hyvin. Lokakuun 6. päivänä vuonna 2006 Mollo voitti Kevin McBriden toisessa erässä teknisellä tyrmäyksellä. McBride tunnetaan parhaiten samana vuonna käymästään ottelustaan Mike Tysonin kanssa.

19. tammikuuta 2008 Mollo otteli puolalaisen Andrzej Gołotan kanssa, mutta hävisi tuomarien yksimielisellä päätöksellä.

Mollo palasi kehään 07.11.2008 kohdaten Jameel McClinen. Mollo hävisi kamppailun tuomariäänin täysien erien jälkeen.

Vietettyään yli vuoden poissa kehästä Mollo palasi vuoden 2010 maaliskuussa nyrkkeilykehään voittaen Billy Zumbrunin tuomariäänin kahdeksaneräisen ottelun päätteeksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]