MicroStation

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Microstation)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
MicroStation
Kehittäjä Bentley Systems
Kehityshistoria
Vakaa versio V10
Tiedot
Ohjelmistotyyppi tietokoneavusteinen suunnittelu
Alusta Windows
Aiheesta muualla
Bentleyn MicroStation -sivu

MicroStation on tietokoneavusteiseen suunnitteluun käytettävä tietokoneohjelmisto. Sillä voi piirtää vektorigrafiikkaa sekä kaksi- että kolmiulotteisesti. Ohjelmistoa kehittää ja myy Bentley Systems. Ohjelmisto on saatavilla Microsoft Windows-käyttöjärjestelmille, mutta on ollut saatavilla myös Macintosh- ja Unix-ympäristöihin.

Vuonna 2015 julkaistu Connect Edition korvasi aiemman V8i-version.[1]

Tiedostomuoto on nimeltään DGN eli DesiGN file, vaikka ohjelma osaa silti lukea myös muita CAD-muotoja, kuten AutoCADin DWG:tä ja DXF:tä. Ohjelmaan on mahdollisuus liittää esimerkiksi arkkitehtuuriin, yhdyskuntatekniikkaan ja kartografiaan liittyviä sovelluksia. Se voi toimia myös käyttöliittymänä erilaisiin tietokantoihin.

Microstationin huomattavimpia käyttäjiä ovat Suomessa eri kuntien teknisen toimen laitokset. Microstation on käytössä mm. rakentamispalveluliikelaitos Starassa ja Kaupunkiympäristön toimialan eri osastoilla. Yhdysvalloissa Microstation on de facto standardi eri osavaltioiden tiehallinnosta vastaavien viranomaisten käytössä.

Keith Bentley työskenteli DuPontille 1980-luvun alussa ja kehitti PseudoStationin, jonka myynti alkoi vuonna 1984.[2] Tämän jälkeen alkoi IBM PC/AT-tietokoneille suunnatun MicroStationin kehitys, jota esiteltiin vuonna 1985.[2]

  1. Martyn Day: Bentley Connect Edition aecmag.com. 30.7.2015. Viitattu 27.3.2022. (englanniksi)
  2. a b David E. Weisberg: Bentley Systems Incorporated (PDF) cadhistory.net. Arkistoitu 7.3.2022. Viitattu 27.3.2022. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:MicroStation
Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.