Mickey Cohen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cohen vuonna 1961.

Mickey Cohen (4. syyskuuta 191329. heinäkuuta 1976) oli yhdysvaltalainen, Los Angelesissa toiminut gangsteri.

New Yorkissa juutalaiseen perheeseen syntynyt Cohen muutti Los Angelesiin perheensä kanssa 1920. Hänet pidätettiin ensimmäisen kerran alkoholin myymisestä 1923, 9-vuotiaana. Teininä Cohen harjoitti nyrkkeilyä ja pääsi lajissa lähes huipulle. Ura loppui tappioon höyhensarjan maailmanmestaria Tommy Paulia vastaan. Cohen liittyi järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja muutti Chicagoon työskentelemään Caponen jengille. Hän järjesti omatoimista uhkapeliä, mikä sai kilpailijat karkottamaan hänet kaupungista.

Cohen palasi Kaliforniaan ja alkoi työskennellä Bugsy Siegelin oikeana kätenä. Siegelin tultua tapetuksi 1947, otti Cohen haltuunsa hänen pelibisneksensä. Cohen ei tarinan mukaan koskaan käyttänyt samaa pukua kahta kertaa. Hän oli tunnettu väkivaltaisuudestaan, ja hänen perässään olivat niin poliisi kuin monet järjestäytyneen rikollisuuden tahot. Cohenin kotiin tehtiin pommi-isku, minkä jälkeen hän muutti kotinsa turvajärjestellyksi "linnakkeeksi". Hän palkkasi myös henkivartijan, Johnny Stompanaton, jonka näyttelijä Lana Turnerin teini-ikäisen tyttären väitetään tappaneen paljon julkisuutta saaneessa tapauksessa.

Cohen tuomittiin 1950 neljäksi vuodeksi vankeuteen veropetoksesta ja uudelleen samasta rikosnimikkeestä 1961. Hän kuoli 1976 vatsasyöpään. Cohen esiintyy sivuhenkilönä James Ellroyn L.A-sarjassa.