Michael Reiss

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Michael Reiss (s. 1960) on brittiläinen bioeetikko ja luonnontieteen opetuksen professori. Hän aloitti uransa opettajana koulussa ja sai myöhemmin myös vihkimyksen Englannin kirkon papiksi. Sittemmin hän on toiminut sekä pappina että luonnontieteen opetuksen alalla.

Reiss syntyi juutalaiselle isälle sekä agnostiselle äidille ja sai sekulaarin kasvatuksen. Hän aloitti fysiikanopintonsa Cambridgessa, mutta siirtyi pian biologiaan. Hän eteni filosofian tohtoriksi ja täydensi koulutustaan vielä eläintieteessä.[1] Hän on työskennellyt Lontoon yliopiston Koulutusinstituutissa ja Cambridgen yliopistossa.

Vuosina 20062008 Reiss toimi Royal Societyn opetusjohtajana. Hän joutui eroamaan esitettyään kannan, jonka mukaan evoluutiota tulisi opettaa myös kreationismiin uskovien oppilaiden kanssa keskustellen. Hänen mukaansa evoluutiosta kertova opettaja tekee oppimisen mahdottomaksi, jos oppilaan kanssa ei keskustella asiasta. Hän kuitenkin itse myönsi, että kreationismilta puuttuu tieteellinen pohja.[2] Hänen katsottiin joka tapauksessa tehneen liian suuri myönnytys.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]