Metsästäjä (lehti)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Metsästäjä
Lehtityyppi aikakauslehti
Julkaisija Suomen riistakeskus
ISSN ISSN 0047-6986
Levikki n. 300 000[1]
Perustettu 1952
Päätoimittaja Klaus Ekman
Kotimaa Suomi
Ilmestymistiheys 6 nroa vuodessa
Kieli suomi

Metsästäjä on Suomen riistakeskuksen julkaisema aikakauslehti. Aiemmin lehteä julkaisi Metsästäjäin Keskusjärjestö. Lehti ilmestyy ruotsiksi nimellä Jägaren.

Metsästäjä-lehdessä käsitellään riistanhoitoon ja riistakantojen verotukseen liittyviä ajankohtaisia asioita, kansainvälistä yhteistoimintaa, riistatalouden suhdetta muuhun luonnon käyttöön sekä riistaeläinten asemaa ja merkitystä luonnossa. Lehden aihepiiriin kuuluvat käytännön metsästys- ja riistanhoitotietous, metsästyslainsäädäntö, koirien käyttö metsästyksessä, eräelämä ja näissä tarvittavat välineet ja tarvikkeet sekä tiedottaminen Suomen riistakeskuksen toiminnasta, kokouksista ja koulutuksesta.

Metsästäjä-lehti jaetaan jokaiselle riistanhoitomaksun maksaneelle metsästäjälle, lukuisille virastoille, kirjastoille, yhdistyksille sekä oppilaitoksille. Lehden levikki on yli 300 000. Lehti ei ole irtomyynnissä, mutta se on kaikkien luettavissa verkko- ja näköislehtenä. Lehti ilmestyy kuudesti vuodessa.

Lehti aloitti 1952 nimellä Metsästäjäliiton tiedoitukset ja se jakaantui 1954 suomenkieliseksi Suomen metsästäjä ja ruotsinkieliseksi Jägaren lehdeksi. Vuonna 1968 nimi lyheni pelkäksi Metsästäjäksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Metsästäjä mediakortti 2020 (PDF) 2020. Suomen Riistakeskus. Viitattu 16.2.2020.