Merkitty (Yön talo 1)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Merkitty
Marked
Kirjan kansi.
Kirjan kansi.
Alkuperäisteos
Kirjailija P. C. Cast & Kristin Cast
Kieli englanti
Genre fantasia, nuortenkirjallisuus
Julkaistu 2007
Suomennos
Suomentaja Annika Eräpuro
Kustantaja Otava
Julkaistu 2010
Sivumäärä 333
ISBN 978-951-1-24192-8
Sarja: Yön talo
Seuraava Petetty
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Merkitty (engl. Marked)[1] on yhdysvaltalaisen P. C. Castin romaani. Teos on julkaistu suomeksi Annika Eräpuron kääntämänä, Otavan kustantamana 2010.[1]

Tietoa kirjasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjan päähenkilö on 16-vuotias Zoey, joka tulee merkityksi, eli hänen otsaansa ilmestyy safiirinsinisen puolikuun merkki, joka tarkoittaa sitä, että hänestä on tulossa vampyyri ja hänen on muutettava vampyyrien sisäoppilaitokseen, Yön taloon.

Yön talossa vampyyritulokkaat opiskelevat ja käyvät läpi muutoksen ihmisyydestä vampyyriksi. Kaikki eivät tästä muutoksesta selviä elävänä, koska heidän ruumiinsa hylkivät muutosta. Muutoksesta selviävät muuttuvat aikuisiksi vampyyreiksi, jolloin heidän merkkinsä täyttyy, ja kasvoja ympäröimään syntyy monimutkaisia tatuointeja.

Zoey ei ole kuitenkaan ihan tavallinen tulokas, vaan hän on erityisen lahjakas ja vampyyrien jumalattaren Nyksin merkitsemä, josta kertoo otsan kuunsippitatuoinnin täysin safiirinsinisenä hohtava väri, kun muilla vampyyritulokkailla on vain kuunsirpin ääriviivat. Zoey saa jumalattareltaan myös lahjoja. Hän saa kykyjä hallita kaikkia viittä elemettiä: maata, ilmaa, vettä, tulta ja henkeä. Hän saa ystäviä,mutta kaikki eivät ole onnellisia Zoeyn puolesta ja hän saa siis vihamiehiäkin .

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Fennica

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.