Merenpinta nousee

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Merenpinta nousee (The Rising Sea) on Clive Cusslerin vuonna 2018 julkaistu jännitysromaani.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kirjan erikoisuus on se, että normaali keskushahmo Dirk Pitt on täysin sivussa ja NUMAn vt. johtajana on Rudi Gunn.

Tarina alkaa Japanin shogunaatin aikaan sijoittuvalla taistelulla, jossa kaksi samuraita surmaa toisensa. Kummaltakin jää omalaatuinen katana, joiden sanotaan edustavan hyvää ja pahaa. Kirjan lopussa selviää, että hyvää edustava miekka onkin taottu harvinaisesta metallista, jonka ominaisuudet ovat ennen näkemättömät.

Nykyhetkessä meren pinta kohoaa arvaamattomalla vauhdilla. Kurt Austin ja Joe Zavala tutkivat asiaa: he havaitsevat, että jäätiköt eivät sula odotettua nopeammin, vaan itse asiassa hitaammin. Liian veden alkuperää tutkiessa johtolangat vievät Kiinan aluemerelle salaiseen kaivokseen. Tästä alkaa seikkailu meressä, sen pinnalla ja pinnan yllä liitolaudoilla. Salaperäiseltä kaivossaarelta Japanin rannikolla löytyy muun muassa robottisotilaita, joiden voittamisessa Austinilla ja kumppaneilla on kova työ.

He onnistuvat lopulta estämään Japanin pääministerin julkisen murhan ja Kiinan salaiset juonittelut. Paljastuu, että vesitulvan syy on robottikaivurien tunkeutuminen merenpohjan alla olevaan tiksotrooppiseen kerrostumaan, jossa on vettä liikaakin. Kaivoksen olemassaolon syy on tarinan punaisena lankana toimiva erikoismetalli, jota kyseisestä paikasta on löydetty. Metalli on jo loppunut, joten robottikaivurit pysäytetään ja veden nousu loppuu.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]