Maxwell Atoms

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Maxwell Atoms (alkuaan Adam Burton, s. tammikuu 1972) on yhdysvaltalainen animaattori, joka tuli tunnetuksi luomistaan animaatiosarjoista The Grim Adventures of Billy & Mandy ja Evil Con Carne.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Atoms aloitti piirtämisen jo kolmevuotiaana, ja innostus kasvoi edelleen kouluiässä kauhuelokuvien ja vanhojen lauantaiaamun piirrettyjen myötä. Hän päätyi animaatioalalle opiskeltuaan High Schoolin jälkeen Philadelphiaissa The University Of The Arts -koulussa vuosina 1992–1996.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistumisensa jälkeen Atoms sai työharjoittelu paikan animaatiostudiosta Film Roman. Seuraavana vuonna hän sai töitä Hanna-Barberalta, jossa hän toimi käsikirjoittajana ja storyboardien piirtäjänä animaatioissa Cow & Chicken ja Olen Näätä. Atoms sai Annie-ehdokkuuden vuonna 1998 Cow & Chicken -televisiosarjan jaksosta The Karate Chick. Sarjojen päätyttyä hän jatkoi piirrettyjen parissa luojana ja käsikirjoittajana. Vuonna 2001 Atoms loi kahdesta lyhytsarjasta koostuvan Grim & Evilin, jotka myöhemmin päätyivät omiksi sarjoikseen Hanna-Barbera -yhtiön muutettua nimekseen Cartoon Network Studios. Atoms on toiminut luomissaan sarjoissa ääninäyttelijänä muun muassa hahmoille Jeff the Spider, Piff ja Cod Commando. Hän sai vuonna 2007 Daytime Emmy -ehdokkuuden sarjasta The Grim Adventures of Billy & Mandy.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]