Maxwell Atoms

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maxwell Atoms vuonna 2017.

Maxwell Atoms (alkuaan Adam Burton, s. tammikuu 1974) on yhdysvaltalainen animaattori, joka tuli tunnetuksi luomistaan animaatiosarjoista The Grim Adventures of Billy & Mandy ja Evil Con Carne.

Atoms aloitti piirtämisen jo kolmevuotiaana, ja innostus kasvoi edelleen kouluiässä kauhuelokuvien ja vanhojen lauantaiaamun piirrettyjen myötä. Hän päätyi animaatioalalle opiskeltuaan high schoolin jälkeen Philadelphiassa The University Of The Arts -koulussa vuosina 1992–1996.

Atomsilla on Aspergerin oireyhtymä.[1]

Valmistumisensa jälkeen Atoms sai työharjoittelupaikan animaatiostudiosta Film Roman. Seuraavana vuonna hän sai töitä Hanna-Barberalta, jossa hän toimi käsikirjoittajana ja storyboardien piirtäjänä animaatioissa Cow & Chicken ja Olen Näätä. Atoms sai Annie-ehdokkuuden vuonna 1998 Cow & Chicken -televisiosarjan jaksosta "The Karate Chick". Sarjojen päätyttyä hän jatkoi piirrettyjen parissa luojana ja käsikirjoittajana. Vuonna 2001 Atoms loi kahdesta lyhytsarjasta koostuvan Grim & Evilin, jotka myöhemmin päätyivät omiksi sarjoikseen Hanna-Barbera-yhtiön muutettua nimekseen Cartoon Network Studios. Atoms on toiminut luomissaan sarjoissa ääninäyttelijänä muun muassa hahmoille Jeff the Spider, Piff ja Cod Commando. Hän sai vuonna 2007 Daytime Emmy -ehdokkuuden sarjasta The Grim Adventures of Billy & Mandy.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]