Maxwell Atoms

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Maxwell Atoms, syntymänimeltään Adam Burton (s. tammikuu 1974) on yhdysvaltalainen animaattori, joka tuli tunnetuksi luomistaan animaatiosarjoista The Grim Adventures of Billy & Mandy ja Evil Con Carne.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Atoms aloitti piirtämisen jo kolmevuotiaana, ja innostus vain kasvoi kouluiässä kauhuelokuvien ja vanhojen lauantaiaamu piirrettyjen myötä. Atoms päätyi animaation alalle opiskeltuaan High Schoolin jälkeen Philadelphiaissa The University Of The Arts -koulussa vuosien 1992–1996 aikana.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistumisensa jälkeen hän sai työharjoittelu paikan animaatiostudiosta Film Roman. Seuraavana vuonna Atoms sai töitä Hanna-Barberalta, jossa hän toimi käsikirjoittajana ja storyboardien piirtäjänä animaatioissa Cow & Chicken ja Olen Näätä. Samalla Atoms sai Annie ehdokkuuden vuonna 1998 Cow & Chicken -sarjan jaksosta The Karate Chick. Sarjojen päätyttyä Atoms jatkoi piirrettyjen parissa luojana ja käsikirjoittajana. Vuonna 2001 hän loi kahdesta lyhytsarjasta koostuvan Grim & Evil, jotka myöhemmin päätyivät omiksi sarjoiksi Hanna-Barbera -yhtiön muutettua nimensä Cartoon Network Studiosiksi. Atoms on toiminut luomissaan sarjoissa ääninäyttelijänä muun muassa hahmoille Jeff the Spider, Piff ja Cod Commando. Samalla hän sai vuonna 2007 Daytime Emmy ehdokkuuden sarjasta The Grim Adventures of Billy & Mandy.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]