Mattie Stepanek

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Matthew "Mattie" Joseph Thaddeus Stepanek [1] (17. heinäkuuta 199022. kesäkuuta 2004) oli yhdysvaltalainen runoilija. Hän alkoi kirjoittaa runoutta 3-vuotiaana. Stepanekin kokoelmat olivat Heartsongs, Journey Through Heartsongs, Hope Through Heartsongs, Celebrate Through Heartsongs ja Loving Through Heartsongs. Kolme hänen teoksistaan pääsi New York Timesin bestseller-listalle.

Stepanek kärsi mitokondriaalisesta myopatiasta, lihasrappeumasta, joka oli aiheuttanut myös hänen siskonsa ja kahden veljensä kuoleman. Hänen äidillään Jenillä on saman sairauden aikuisiän muoto, joka todettiin vasta lasten synnyttyä. Vuonna 2002 Stepanek nimitettiin Muscular Dystrophy Association -seuran "kansalliseksi hyvän tahdon lähettilääksi".

Stepanek esiintyi The Oprah Winfrey Show'ssa, Larry King Livessä ja Good Morning Americassa. Vaikean sairautensa takia hän menehtyi Washington (DC):ssä kesäkuussa 2004.[2] Hän oli 13-vuotias. Stepanekin hautajaiset pidettiin 28. kesäkuuta, ja tapahtumaan osallistuivat mm. Oprah Winfrey ja Billy Gilman.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.