Marko Antila

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

"Marko Antila" (s. 1969) on suomalainen tuottaja/ohjaaja. Marko Antila valmistui Tampereen Taiteen ja Viestinnän oppilaitoksesta 1995. Hänellä on pitkä ja laaja ammatillinen kokemus tv- ja elokuva-alalta. Hän työskenteli uransa alussa Tv:ssä mm. Jyrki (televisio-ohjelma) nuortenohjelman ensimmäisenä ohjaajana, ohjasi kymmeniä musiikkivideoita ja tv-ohjelmia, mm. “Pelastakaa Sotamies Hytönen Saving private Hytönen”

Antila siirtyi 1998 mainoselokuvien pariin ja on ohjannut satoja mainoselokuvia ja voittanut useita alan palkintoja, kuten Cresta, Fab, Voitto, Vuoden Huiput ja Muuvi. Tuottajaksi hän siirtyi vuonna 2007. Marko Antila ja Yrjö Nieminen vuonna perustivat vuonna 2009 elokuvatuotantoyhtiö Mjölkin. Mjölk on yksi Suomen arvostetuimmista mainoselokuvien tuotantoyhtiöstäkenen mukaan? ja toimii myös perinteisen elokuvan puolella.

Aku Louhimies ohjaama 8-pallo on ensimmäinen Mjölkin ja Antilan tuottama pitkä elokuva (yhteistuotanto BlindSpotPictuturesin kanssa). Filmi sai ensi-iltansa helmikuussa 2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]