Mark Morton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mark Morton
Mark Morton Lamb of Godin kanssa With Full Force -festivaaleilla vuonna 2007.
Mark Morton Lamb of Godin kanssa With Full Force -festivaaleilla vuonna 2007.
Henkilötiedot
Syntynyt
Williamsburg
Muusikko
Tyylilajit groove metalView and modify data on Wikidata
Soittimet kitaraView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.markmortonmusic.com

Mark Duane Morton (s. 25. marraskuuta 1972[1]) on yhdysvaltalaisen metalliyhtye Lamb of Godin toinen kitaristi. Morton toimii yhtyeen soolokitaristina, vaikka yhtyeen uusinta levyä, vuoden 2006 Sacramentia ennen soolo-osuudet studiossa usein hoitikin vieraileva kitaristi, kuten entinen Megadeth-kitaristi Chris Poland. Morton on hoitanut yhtyeen live-esiintymisissä vierailevien kitaristien soolo-osuudet. Lisäksi Sacramentin myötä yhtyeen kappaleet alkoivat sisältää enemmän kitarasooloja ja -melodioita, jotka ovat antaneet Mortonin soolokitaristitittelille enemmän arvoa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morton oli mukana perustamassa Lamb of Godin kantamuotoyhtyettä Burn the Priestiä Lamb of Godissa soittavien basisti John Campbellin ja rumpali Chris Adlerin kanssa. Vuonna 1999 yhtye muotoutui nykyiseen Lamb of God -muotoonsa, jolloin siihen liittyi myös yhtyeessä nykyään soittava Mortonin kitaristipari Willie Adler.

Ensimmäisellä albumillaan Lamb of Godin kanssa Morton on nimetty albumin kansilehteen toisella nimellään Duane. Morton on soittanut jokaisella yhtyeen albumilla. Morton on kirjoittanut useita Lamb of Godin arvostettuja kappaleita, kuten Sacrament-albumin kolmannen kappaleen Redneckin, josta on tehty myös musiikkivideo.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burn the Priest[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lamb of God[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Mark Morton.