Sacrament

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sacrament
Lamb of God
Studioalbumin Sacrament kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  alkuvuosi 2006
Spin Studios, Queens, New York; Sound of Music Studios, Richmond, Virginia
 Julkaistu 22. elokuuta 2006
 Tuottaja(t) Machine
 Tyylilaji groove metal
 Kesto 46.04
 Levy-yhtiö Epic
Listasijoitukset

Yhdysvallat Billboard 200: 8.[1]

Lamb of Godin muut julkaisut
Ashes of the Wake
2004
Sacrament
2006
Wrath
2009

Sacrament on yhdysvaltalaisen metalliyhtyeen Lamb of Godin neljäs studioalbumi, vuodelta 2006. Albumi julkaistiin Epic Recordsin levymerkillä. Tyylisuunnaltaan albumi jäljittelee edeltäjäalbumiensa suuntaviivoja, ollen miksaukseltaan ja soitoltaan hyvin laadukasta ja tarkkaa. Sacrament on yhtyeen ensimmäinen albumi, jolla laulaja Randy Blythe laulaa kappaleiden osia myös jokseenkin puhtaasti, entisen pelkän "örinälinjan" sijaan. Yhtyeelle tyypillinen mutkikas riffittely ja Chris Adlerin omintakeinen rumputyöskentely erottuvat albumilta hyvin. Kitarasoolojen määrä albumilla on lisääntynyt selvästi aiempiin yhtyeen tuotoksiin nähden, ja soolot ovat edellisiistä albumeista poiketen kokonaan yhtyeen omien kitaristien soittamia. Mark Morton soittaa kaikki albumin kitarasoolot lukuun ottamatta Forgotten (Lost Angels) -sooloa, jonka soittaa Willie Adler. Aiemmilla albumeilla yhtye on käyttänyt paljon vierailevia kitaristeja soolojen soittoon.

Sacrament on menestynyt kaupallisesti edeltäjiään paremmin, ja saavutti korkeita listasijoituksia myös Yhdysvaltain albumilistoilla, muun muassa debytoiden sijalla #8 Billboardin albumilistalla. Albumin tyyli onkin muihin yhtyeen albumeihin nähden lähinnä valtavirtaa, mutta pitää yhtyeen kuitenkin tiukasti metallimusiikin linjassa, ja myös uskollisena yhtyeen omalle tyylille. Lisäksi useat metallilehdet, kuten Kerrang! ja Metal Hammer ovat pitäneet albumia 2000-luvun modernin metallimusiikin kulmakivenä.

Albumilta julkaistiin musiikkivideo kappaleesta Redneck. Kappale sai myös Grammy-ehdokkuuden parhaasta metalliesityksestä 49:ssä vuotuisessa Grammy-gaalassa. Redneck on myös Saints row 2 videopelin soundtrackilla.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Walk with Me in Hell – 5.11
 2. Again We Rise – 4.30
 3. Redneck – 3.40
 4. Pathetic – 4.30
 5. Foot to the Throat – 3.13
 6. Descending – 3.34
 7. Blacken the Cursed Sun – 5.27
 8. Forgotten (Lost Angels) – 3.05
 9. Requiem – 4.10
 10. More Time to Kill – 3.36
 11. Beating on Death's Door – 5.06

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arvostelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]