Marina di Camerota

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marina di Camerota

Marina di Camerota

Koordinaatit: 40°0′0″N, 15°22′20″E

Valtio Italia
Alue Campania
Maakunta Salerno
Kunta Camerota
Väkiluku 2 674


Marina di Camerota on eteläitalialainen taajama, joka sijaitsee Camerotan kunnassa, Salernon maakunnassa, Campaniassa. Kaupungissa asuu noin 2 700 henkilöä.[1]

Maantiede[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marina di Camerota sijaitsee Cilenton eteläosassa, Tyrrhenanmeren rannalla ja kaupungissa sijaitsee Camerotan kunnan satama. Etäisyys Camerotan keskustaan on viisi kilometriä, Palinuroon kahdeksan kilometriä, Salernoon 90 kilometriä ja Napoliin 200 kilometriä. Marina di Camerota on Campanian eteläisin kunta. Kaupungin alueelle ulottuu Vallo di Dianon kansallispuisto, ja sen luontoa leimaavat macchiapensastot.

Turismi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupungin uimaranta

Marina di Camerota on etenkin kesällä yksi Etelä-Italian suosituimmista turistikohteita Tyrrheanmeren kirkkauden ja laadun vuoksi.lähde? Kunta on ansainnut Sinilippu-palkinnon, joka myönnetään vesistöjen ja rantojen puhtaudeusta ja kauneudesta vuosittain vuodesta 2000 alkaen. Marina di Camerotassa on myös mielenkiintoisia paleontologisia luolia, joista on löydetty ihmisen fossiileja 1980-luvulla.lähde? Yhteen näistä luolista on tehty pieni museo, joka sijaitsee Lentiscellan rannalla. Museossa on nähtävillä "Capreran leijonan -kuunari" (Leone di Caprera), jolla ylitettiin Atlantin valtameri Montevideosta Livornoon vuosina 1880–1881.

Muita alueen nähtävyyksiä ovat ovat muun muassa rannikolla sijaitsevat vartiotornit, jotka rakennettiin Bourbon-suvun vallan aikana 1800-luvun alkupuolella. Ne olivat osa paikallista puolutusjärjestelmää, sillä niiden avulla saatiin esimerkiksi välitettyä nopeasti viestiä eteenpäin uhkaavasta vaarasta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muuttoliike Marina di Camerosta Etelä-Amerikkaan ja erityisesti Venezuelaan oli vilkasta 1800-luvun lopulla. 1900-luvulla muuttoliike kääntyi takaisin, ja monet italialaiset juuret omaavat venezuelalaiset ovat muuttaneet Marina di Cameroon. Kaupungilla on vahvat suhteet Etelä-Amerikkaan, ja muun muassa sen pääkatu on nimetty Simón Bolívarin mukaan.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Marina di Camerota GeoNames. Viitattu 13.6.2016. (englanniksi)
  2. Marina di Camerota cilento-travel.com. cilento-travel.com. Viitattu 13.6.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]