Manuel Maldonado

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Manuel Maldonado Silverstonessa 2019.

Manuel Maldonado Vargas (s. 5. lokakuuta 1999 Maracay, Venezuela) on venezuelalainen autourheilija, joka kilpailee tällä hetkellä Asian Le Mans Series ja GT World Challenge Europe -sarjoissa.

Hänen serkkunsa on entinen Formula 1 -kuljettaja ja GP-voittaja Pastor Maldonado.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manuel Maldonado aloitti kilpauransa Italian Formula 4 -sarjassa. Hän ei saavuttanut pisteitä kauden aikana. Vuonna 2017 Maldonado siirtyi BDRC British Formula 3 -sarjaan saavuttaen 205 pistettä ja sijoittui sarjan 12:ksi. Kausina 2016–17 ja 2017-18 Maldonado ajoi MRF Challenge Formula 2000 -sarjaa. Vuonna 2018 Maldonado jatkoi BRDC British F3 -sarjassa voittaen kaksi kilpailua sijoittuen sarjassa seitsemänneksi. Vuonna 2019 Maldonado jatkoi kolmannen kauden samassa sarjassa, voitti yhden kilpailun ja saavutti viisi palkintosijaa sijoittuen sarjan kuudenneksi. Samana vuonna hän ajoi EuroFormula Open -sarjassa. Vuonna 2020 Maldonado ajoi täyden kauden EuroFormula Open -sarjassa saavuttaen neljä palkintosijaa ja sijoittui sarjapisteissä neljänneksi.

Vuonna 2021 Maldonado siirtyi European Le Mans Series -sarjaan jossa hän ajoi LMP2-luokan United Autosports -tallissa. Hän saavutti kaudella yhden palkintosijan ja sijoittuivat sarjassa 12:ksi. Maldonado osallistui samana vuonna autokuntansa kanssa Le Mansin 24 tunnin ajoon mutta joutuivat keskeyttämään kilpailun. Maldonado kilpaili myös Asian Le Mans Series -sarjassa ja voittivat LMP3-luokan mestaruuden. Vuonna 2022 Maldonado siirtyi ajamaan GT World Challenge Europe Sprint Cup ja Endurance Cup -sarjoja ajaen Garage 59 -tallin McLaren 720S autolla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]