Mannervaara

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mannervaara on kylä Joensuun kaupungin itäosassa Pohjois-Karjalassa lähellä valtakunnan rajaa noin 70 kilometriä Joensuun keskustasta ja noin 25 kilometriä Tuupovaaran kirkonkylästä kaakkoon. Mannervaara kuului Korpiselän kuntaan vuoteen 1946 asti ja sitten Tuupovaaran kuntaan vuoteen 2005 asti. Mannervaaran naapurikyliä ovat Luutalahti, Ruhovaara, Saaroinen ja Hoilola sekä Korpiselän luovutetulle alueelle jäänyt nykyisin autio Korpiselän kirkonkylä. Mannervaaran postinumero on 82880.

Mannervaaran halki kulkee seututie 500, joka on osa Runon ja Rajan tie -nimistä matkailutietä. Mannervaaran kohdalla seututie 500:sta erkanee maantie 4980 Luutalahteen ja Ruhovaaraan vievä tie, joka päättyy nykyisin valtakunnan rajalle, mutta joka ennen alueluovutuksia jatkui Korpiselän kirkonkylään. Mannervaaralla on naapurikylän Luutalahden kanssa yhteinen kylätoimikunta.

Ennen 1940-luvun alueluovutuksia Mannervaaran ja Ruhovaaran kylät kuuluivat Korpiselän kirkonkylän koulupiiriin, jonka koulu jäi luovutetulle alueelle. Koulupiirin Suomen puolelle jääneestä osasta muodostettiin Manneravaaran koulupiiri, joka toimi aluksi vuokratiloissa, kunnes oma koulurakennus valmistui vuonna 1949.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tynkä-Korpiselkä Karjalan Liitto ry. Viitattu 4.12.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]