Mamuju

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mamuju taivaanranta.

Mamuju on Indonesian Länsi-Sulawesin maakunnan pääkaupunki. Kaupunki kuului aiemmin Etelä-Sulawesin maakuntaan. Mamujun väkiluku oli 47 154 vuonna 2003 sillä osa-alueella (kecamatan), jota seutu hallitsee.[1]

Mamuju on melko hiljainen ja pieni kaupunki. Kaikkialla kaupungissa on yövartioasemia, joihin vanhemmat ja muut yhteisön jäsenet kokoontuvat pitämään huolta kaupungin järjestyksestä yöaikaan. Perinteisiä kulkuvälineitä ovat rikšat.

Oppivelvollisuus Mamujussa kestää 12-vuotiaaksi, ja ympäristön asukkaat tulevat Mamujuun jatkamaan koulunkäyntiä. Korkeampia opintoja jatketaan suurempiin kaupunkeihin kuten Makassariin.

Paikallisia maanviljelystuotteita ovat nangka (intianleipäpuun hedelmä), rambutan, durian, beras (riisi) ja pisang (banaani).

Kuten monin paikoin Länsi-Sulawesissa, Mamujussakin asukkaat ovat pääasiassa muslimeja, ja kaupungissa on useita moskeijoja, mutta myös kristillisiä kirkkoja. Buddhalaisten osuus on hyvin pieni, ja hindulaisuus on lähinnä adatin ja islaminom sekoitus.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Aasian liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.