Main rautatieasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mai
Perustiedot
Lyhenne MI
Rataosa Sept-Îles–Labrador City
Etäisyydet Sept-Îles 206 km
Labrador City 214 km
Avattu 1952
Liikenne
Liikennöitsijä(t) TSH (henkilöliikenne)
QNSL (tavaraliikenne)
Kaukoliikenne Tshiuetin (Sept-ÎlesSchefferville)
Tavaraliikenne tarvittaessa
Muut tiedot junakohtauspaikka, miehistönvaihtopaikka
Asemarakennus
Tyyppi parakkimallinen asemarakennus
Lipunmyynti ei
Ratapiha
Raiteisto pääraide,
2 pitkää sivuraidetta,
pistoraiteita

Main rautatieasema on rautatieliikennepaikka Quebec North Shore and Labrador Railwayn omistamalla Sept-Îles’n ja Labrador Cityn välisellä rataosalla Quebecin provinssissa Kanadassa. Liikennepaikka sijaitsee lähes puolivälissä Sept-Îlesin ja Labrador Cityn välillä, ja sitä käytetään junakohtauksien lisäksi miehistönvaihtopaikkana. Liikennepaikalla pysähtyy myös Sept-Îles’n ja Scheffervillen välillä liikennöivä henkilöjuna Tshiuetin. Henkilöliikennettä hoitaa Tshiuetin Rail Transportation.

Ratapiha käsittää kaksi pitkää sivuraidetta pääraiteen molemmin puolin. Pääraiteen itäpuolinen 4 192 metrin pituinen sivuraide sijaitsee liikennepaikkarakennusten eteläpuolella ja läntinen 3 115 metrin pituinen sivuraide rakennusten pohjoispuolella.[1] Vaihdejärjestely sivuraiteiden ja pääraiteen välillä on toteutettu siten, että sivuraiteille miehistönvaihtoa varten pysähtyvät junat voivat jatkaa matkaansa estämättä vastakkaiseen suuntaan kulkevan junan lähtöä.[2]

Kaikki Quebec North Shore and Labrador Railwayn tavarajunat pysähtyvät Maissa miehistönvaihtoa varten. Liikennepaikalla on veturimiehistöille parakit lepohuoneineen.[3] Parakissa on lisäksi rautatiehenkilökunnan käytössä oleva pieni ravintola, joka on avoinna ympäri vuorokauden.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Quebec North Shore and Labrador Railwayn rataosaselostus nro 20, 2004
  2. Report Number R96Q0050 (kuva 1) 14.7.1996. Transportation Safety Board of Canada. Viitattu 30.1.2010. (englanniksi)
  3. Kenneth Huffines: Motorcar trip on the QNS&L, day 1 khuffines.home.mindspring.com. marraskuu 2001. Arkistoitu 28.8.2008. Viitattu 8.1.2008. (englanniksi)
  4. Kenneth Huffines: Motorcar trip on the QNS&L, day 2 khuffines.home.mindspring.com. marraskuu 2001. Arkistoitu 24.8.2006. Viitattu 8.1.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]