Schefferville

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Schefferville ilmakuvassa

Schefferville (aiemmin Knob Lake) on kylä Quebecin provinssissa Kanadassa, Innu-kansan alueen sydämessä, alle kahden kilometrin päässä pohjoiseen Québecin ja Newfoundland ja Labrador -provinssin rajalta. Kylä sijaitsee Hudson's Bay Companyn jo lakkautetun kauppapaikan Fort Naskapin lähistöllä. Kylän varsinainen perustaja oli Iron Ore Company of Canada.

Kylä on Tshiuetin Rail Transportation -yhtiön omistaman rautatien pohjoinen päätepiste. Rautatie valmistui 1954, ja kaivostoiminnan lakkauttamiseen vuoteen 1980 saakka sen tärkein tehtävä oli rautamalmin kuljetus etelään Sept-Îlesin satamaan. Alkuperäisen asutuksen nimi oli Burnt Creek, joka siirrettiin myöhemmin nykyisen Scheffervillen paikalle.

Kun Scheffervillen kylän kaavaa laadittiin, kylän nimi oli Knob Lake, kylän eteläpuolella sijaitsevan rikkaan ja näkyvän rautamalmiesiintymän mukaan. Nimi Schefferville otettiin käyttöön katolisen piispan Lionel Schefferin muistoksi. Scheffer toimi Labradorissa 14. marraskuuta 1946 alkaen aina kuolemaansa 3. lokakuuta 1966 saakka.