Schefferville

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Schefferville
Schefferville ilmakuvassa
Schefferville ilmakuvassa

Schefferville

Koordinaatit: 54°48′N, 66°49′W

Valtio Kanada
Provinssi Quebec
Alue Côte-Nord
Aluekunta Caniapiscau
Hallinto
 – Hallinnon tyyppi Kunta
 – Kunnanjohtaja Paul Joncas
Pinta-ala
 – Maa 25,11 km²
Väkiluku (2011) 213
 – Väestötiheys 8,5 as./km²
Schefferville (aiemmin Knob Lake) on kylä Kanadassa Quebecin provinssissa Innu-kansan alueen sydämessä. Kylästä on matkaa pohjoiseen Québecin provinssin ja Newfoundland ja Labradorin provinssin väliselle rajalle vajaat kaksi kilometriä.

Kylässä on 213 asukasta (2011).[1] Kylä sijaitsee Hudson's Bay Companyn jo lakkautetun kauppapaikan Fort Naskapin lähistöllä. Kylän varsinainen perustaja oli Iron Ore Company of Canada.lähde?

Kylä on Tshiuetin Rail Transportation -yhtiön omistaman rautatien pohjoinen päätepiste. Rautatie valmistui 1954, ja kaivostoiminnan lakkauttamiseen, vuoteen 1980 saakka sen tärkein tehtävä oli rautamalmin kuljetus etelään Sept-Îlesin satamaan. Alkuperäisen asutuksen nimi oli Burnt Creek, joka siirrettiin myöhemmin nykyisen Scheffervillen paikalle.lähde?

Kun Scheffervillen kylän kaavaa laadittiin, kylän nimi oli Knob Lake, kylän eteläpuolella sijaitsevan rikkaan ja näkyvän rautamalmiesiintymän mukaan. Nimi Schefferville otettiin käyttöön katolisen piispan Lionel Schefferin muistoksi. Scheffer toimi Labradorissa 14. marraskuuta 1946 alkaen aina kuolemaansa 3. lokakuuta 1966 saakka.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Census Profile: Schefferville Statistics Canada. Viitattu 23.12.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]