Magix

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Magix
ISIN DE0007220782
Perustettu 1994
Toimitusjohtaja Klaus Schmidt
Toimiala ohjelmistoteollisuus
Emoyhtiö BELLEVUE Investments GmbH & Co. KGaA
Kotisivu www.magix.com/fi/

Magix Software GmbH (kutsutaan myös nimellä MAGIX Software GmbH tai yksinkertaisesti MAGIX) on sijoitusryhmä BELLEVUE Investments GmbH & Co. KGaA:n suurin tytäryhtiö. Toimitusjohtajana toimii Klaus Schmidt. Yhtiö on kansainvälisesti aktiivinen ohjelmistovalmistaja ja -julkaisija, joka keskittyy video- ja musiikkiohjelmistojen tekemiseen ammatti- ja puoliammatilaisille sekä harrastajille. Yhtiö sijaitsee Berliinissä. Muita paikkoja ovat Madison, Wisconsin, Dresden ja Lübbecke sekä Huizen Alankomaissa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Magix syntyi Länsi- ja Itä-Saksassa, jossa Tilman Herberger ja Titus Tost kehittivät Samplituden.[1] Yhtiöön liittyivät myyntiin ja markkinointiin Dieter Rein ja Jürgen Jaron.[1] Samplitude julkaistiin vuonna 1992 Amigalle ja vuonna 1995 se julkaistiin Windows 3.1:lle.[1]

Tuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Magix Software GmbH:n tuote- ja palvelutarjonta sisältää ohjelmia musiikin, videoiden ja valokuvien digitaaliseen hallintaan ja muokkaamiseen.

Magix:in musiikkituotteisiin kuuluu muun muassa SOUND FORGE Pro, ACID Pro, Samplitude Pro X ja Sequoia. Puoliammattimaisille suunnattuja ​​musiikkituotteita ovat Samplitude Music Studio ja Music Maker. Magix-ohjelmiston avulla käyttäjät voivat tuottaa täydellisiä musiikkikappaleita valmiiksi tuotetuilla näytteillä tai omilla äänityksillä ilman lisäohjelmia.

Videoeditointiin Magix tarjoaa ohjelmistoja ammattimaisille käyttäjille, joilla on suuremmat odotukset videon muokkauksesta. Niitä ovat muun muassa Vegas Pro- ja Video Pro X -ohjelmat. Movie Edit Pro on tarkoitettu puoliammattilaisille ja DIY-käyttäjille, joilla on jonkin verran kokemusta videoeditoinnista.

Movie Edit Pro on yksi maailman myydyimmistä videonmuokkausohjelmista ja on Euroopan markkinajohtaja. Magix tarjoaa myös aloittelijoille tarkoitettuja ohjelmistoja, esimerkiksi Video easy ja Fastcut. Valokuvanmuokkauksessa Magix tarjoaa ohjelmia digitaalisten kuvaesitysten (esim. Magix Photostory Deluxe) luomiseen sekä yksittäisten valokuvien (esim. Magix Photo & Graphic Designer) muokkaamiseen ja valokuvakokoelmien (esim. Magix Photo Manager Deluxe) muokkaamiseen. Xara Designer Pro tarjoaa ratkaisuja ammattikäyttöön tarkoitettuihin valokuvien- ja graafiseen muokkaukseen.

Magix kehittää sovelluksia myös mobiililaitteille, joita ovat muun muassa Camera MX, Looparoid ja Movie Edit Touch.

Tuotehistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Magix Music Maker -versio julkaistiin vuonna 1994. Vuodesta 1996 alkaen Magix-tuotevalikoima laajeni myös muihinkin ohjelmistoihin, kuten valokuvien ja videoiden suunnitteluun, muokkaamiseen, esittämiseen ja arkistointiin. Magix-tuotteita ja -palveluja on tarjottu Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa vuodesta 1997 lähtien. Magix Movie Edit Pro:n ensimmäinen versio julkaistiin samana vuonna. Vuonna 2002 markkinoille tuli Magix Photosin CD- ja DVD-levyjen ensimmäinen versio.

Marraskuussa 2008 Magix käynnisti tietoyhteiskunta magix.info:n itsenäisenä sosiaalisen verkoston asiantuntijana musiikkituotannon, videoiden ja valokuvien muokkaamisen aiheista. Vuonna 2009 julkaistiin ensimmäinen versio erityisesti aloittelijoille tarkoitetusta videoeditointiohjelmasta, Magix Video easy:stä. Vuodesta 2013 lähtien Magix alkoi laajentaa tuotevalikoimiinsa myös mobiilisovelluksia.

Vuonna 2014 julkaistiin Magix Fastcut, joka on videoeditointiohjelma erityisesti drone- ja urheilukamera-käyttäjille. Toukokuussa 2016 Magix osti Sonyn Creative-ohjelmistovalikoimasta Vegas Pro:n, Movie Studion, Sound Forge Pro:n, Sound Forge Audio Studion, SpectraLayersin ja ACID Pro:n.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Make music with the latest Music Maker magix.com. Viitattu 28.8.2022. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Magix