Mafia Wars

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuvankaappaus Mafia Warsista.

Mafia Wars on yhteisöpalvelu Facebookissa pelattava selainpeli. Sen on kehittänyt sanfransiscolainen Zynga, jonka muita pelejä ovat muun muassa Fishville, Petville, Frontierville, CityVille, Café World sekä Farmville.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mafia Warsin perusideana on toimia mafiapomona tehden rikoksia, taistellen ja ostaen yrityksiä. Pelaajat voivat lisäksi kutsua mafiaansa mukaan Facebook-ystäviään, jolloin heidän mafiansa tulevat taisteluissa vahvemmiksi. Pelaaja saa töitä (engl. jobs) tekemällä itselleen rahaa, jolla hän voi ostaa uusia yrityksiä ja esineitä. Työt vaativat tietyn määrän energiaa (engl. energy) ja pelaaja saa niistä rahaa, kokemusta (engl. experience) sekä satunnaisesti erilaisia esineitä. Pelaajalle avautuu uusia töitä sitä mukaa, kun hän saa lisää kokemusta ja pääsee korkeammille tasoille. Pelaaja voi taistella muiden pelaajien kanssa. Taisteluiden lopputulokseen vaikuttavat pelaajien käytössään olevat esineet, taidot sekä mafian jäsenten määrä. Taisteluiden voittaja saa kokemusta sekä mahdollisesti rahaa tai esineitä vastapelaajalta. Myös perheet (family) ovat tulleet Mafia Warssiin jäädäkseen. Perheistä pelaaja saa tukea, ja paljon lisäpisteitä päivittäin.

Pelaaja voi rahaa tienattuaan ostaa erilaisia yrityksiä. Yritykset tuottavat tietyssä ajassa tietyn määrän rahaa (esimerkiksi 3000 dollaria joka kahdeksas tunti), jotka pelaaja voi nostaa. Yrityksiä pystyy myös laajentamaan, jolloin niiden tuotanto kasvaa.

Mafia Wars jaetaan tällä hetkellä viiteen kohteeseen: New Yorkiin, Chicagoon, Etelä-Afrikkaan, Lontooseen ja Brasiliaan. Näiden lisäksi pelissä on aiemmin ollut Kuuba, Moskova ja Bangkok. Uusissa kaupungeissa pelaaja voi ostaa uusia yrityksiä sekä suorittaa uusia tehtäviä. Jokaisella kaupungilla on oma rahansa, jota ei voi muuttaa muiden kaupunkien rahaksi (poikkeus: New Yorkin dollareita voi muuttaa tietyn summan vuorokaudessa Las Vegasin pelimerkeiksi). Näin ollen esimerkiksi Yhdysvaltain dollarit, jotka ovat käytössä New Yorkissa, eivät ole käyttökelpoisia Italiassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]