Macintosh Performa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Macintosh Performa 5200, iMac-tyyppinen, yhteen koteloon pakattu tietokone.
Macintosh Performa 6300 -työasema
Tornimallinen Macintosh Performa 6400

Macintosh Performa -tietokonesarja oli joukko Apple Computerin uudelleenjulkaisemia Macintosh-sarjan malleja vuosina 1992–1997. Performat olivat uudelleen nimettyjä, Applen aiemmin julkaisemia tietokoneita. Kauppaan kuului tietokoneen keskusyksikön lisäksi näyttö, ulkoinen modeemi ja ohjelmistopaketti. Tavalliseen ohjelmistopakettiin kuului ClarisWorks, opetusohjelmia ja pelejä sekä esiasennettu Mac OS -käyttöjärjestelmä. Käyttöjärjestelmä oli muunneltu Performan käyttöön sisältäen erilaisia, ylimääräisiä apuohjelmia ja sen versionumerossa oli System 7.5:een saakka "P"-kirjain (esimerkiksi System 7.1P5) erotuksena käyttöjärjestelmän normaaliversiosta.

Performa-sarjan tavoitteena oli saavuttaa laajempaa kiinnostusta kuluttajamarkkinoilla. Markkinointiin käytettiin 90-luvun alussa runsaasti resursseja jälleenmyyntisopimusten, televisiomainosten ja esitteiden muodossa. Markkinoinnilla ei kuitenkaan saatu aikaan merkittäviä tuloksia.lähde?

Ohjelmiston palautustoiminto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apple säästi Performien toimituskuluissa jättämällä käyttöjärjestelmä- ja ohjelmistolevykkeitä toimittamatta, asentaen ohjelmistot sen sijaan valmiiksi koneen kovalevylle. Performien mukana toimitettiin levyke, jossa oli ohjelmiston palautustoiminto. Ohjelma palautti käyttöön kovalevylle tallennetun varmuuskopion käyttöjärjestelmästä ja muusta ohjelmistosta. Myöhemmin sama toteutettiin palautus-CD-ROMin avulla.

Motorola 68000-pohjaiset mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PowerPC-mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Macintosh Performa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]