Macintosh Performa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Macintosh Performa 5200, iMac-tyyppinen, yhteen koteloon pakattu tietokone.
Macintosh Performa 6300 -työasema
Tornimallinen Macintosh Performa 6400

Macintosh Performa -tietokonesarja oli joukko Apple Computerin uudelleen julkaisemia Macintosh-sarjan malleja vuosina 1992–1997. Performat olivat uudelleen nimettyjä, Applen aiemmin julkaisemia tietokoneita. Kauppaan kuului tietokoneen keskusyksikön lisäksi näyttö, ulkoinen modeemi ja ohjelmistopaketti. Tavalliseen ohjelmistopakettiin kuului ClarisWorks, opetusohjelmia ja pelejä sekä esiasennettu Mac OS -käyttöjärjestelmä. Käyttöjärjestelmä oli muunneltu Performan käyttöön sisältäen erilaisia, ylimääräisiä apuohjelmia, ja sen versionumerossa oli System 7.5:een saakka "P"-kirjain (esimerkiksi System 7.1P5) erotuksena käyttöjärjestelmän normaaliversiosta.

Performa-sarjan tavoitteena oli saavuttaa laajempaa kiinnostusta kuluttajamarkkinoilla. Markkinointiin käytettiin 1990-luvun alussa runsaasti markkinoinnin työkaluja, kuten jälleenmyyntisopimuksia, televisiomainontaa ja esitteitä. Markkinoinnilla ei kuitenkaan saatu aikaan merkittäviä tuloksia.

Ohjelmiston palautustoiminto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apple säästi Performien toimituskuluissa jättämällä käyttöjärjestelmä- ja ohjelmistolevykkeitä toimittamatta. Ohjelmistot asennettiin sen sijaan valmiiksi koneen kovalevylle. Performien mukana toimitettiin levyke, jossa oli ohjelmiston palautustoiminto. Ohjelma palautti käyttöön kovalevylle tallennetun varmuuskopion käyttöjärjestelmästä ja muusta ohjelmistosta. Myöhemmin sama toteutettiin palautus-CD-ROMin avulla.

Motorola 68000-pohjaiset mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PowerPC-mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]