MacBook

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
MacBook vuodelta 2008.

MacBook on Applen valmistama mallisto kannettavia Macintosh-tietokoneita. MacBook-mallisto julkaistiin 16. toukokuuta 2006. MacBook suunniteltiin korvaamaan iBook G4-mallisto.

MacBook on rakennettu Intel Core 2 Duo -suorittimen ympärille ja se on saatavilla kolmena eri kokoonpanona: 2.1 GHz ja 2.4 GHz malleina valkoisella kotelolla sekä mattamustana 2.4 GHz mallina. Jokainen kokoonpano on varustettu näytön yläreunassa sijaitsevalla iSight-kameralla ja magneettisella kannen lukolla. MacBook on suorituskykyisemmän MacBook Pro -malliston sisarmallisto. Toinen sisarmalli on MacBook Air. Näyttö on MacBookeissa 13,3 tuuman (33,8 cm) TFT-näyttö, jonka resoluutio on 1280 x 800 pikseliä. Apple poisti MacBook White:n mallistostaan 27. toukokuuta 2009.

Mallisarjan vaiheet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lokakuussa 2008 Apple uudisti 13-tuuman MacBook-mallin. Uusitun MacBookin runko on kaiverrettu alumiinista, ja siinä on LED-taustavalaistu näyttö.

Kesäkuussa 2009 Apple päivitti kannettavat tietokoneensa. Alumiininen 13,3 tuuman kannettava siirtyi Macbook Pro tuoteperheen sisälle ja tavallista Macbookia on saatavilla vain polykarbonaattikuorilla. Samalla malliston prosessoriin, näyttöön ja näppäimistöön tuli pieniä muutoksia.

Lokakuussa 2009 Apple päivitti polykarbonaattikuorisen MacBookin alumiinimallistosta tutulle Unibody-kuorelle, joka tosin edelleen on valmistettu polykarbonaatista. Samalla malli sai myös Pro-perheestä tutun uuden akun, jonka luvattu kestoaika on seitsemän tuntia.

Toukokuussa 2010 Apple päivitti MacBookia. 7 tuntia kestävä akku vaihtui 10 tuntia kestävään akkuun, prosessori 2.4 GHz Intel Core 2 Duo:hon. Myös näytönohjain vaihtui Nvidia GeForce 320M, jossa oli 256MB sisäistä muistia. Koneen mukana toimitettiin Mac OS X 10.6.3.