Maarit Aura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Maarit Aura on suomalainen oopperalaulaja, laulupedagogi ja äänivalmentaja. Hän on koulutukseltaan musiikin maisteri ja filosofian tohtori.

Aura on äänialaltaan mezzosopraano. Maarit Aura aloitti klassisen laulun opiskelun Joensuun konservatoriossa, josta hän siirtyi Helsingin konservatorioon. Vuosina 2002-2011 Maarit Aura opiskeli Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla. Sibelius-Akatemiassa häntä opettivat Seppo Ruohonen, Ritva Auvinen ja Outi Kähkönen. Vuonna 2007 Maarit Aura opiskeli Weimarin Franz Liszt -korkeakoulussa opettajanaan mezzosopraano Bettina Denner. Maarit Aura suoritti laulun A-kurssitutkinnon erinomaisin arvosanoin vuonna 2010 ja valmistui musiikin maisteriksi 2011.

Maarit Aura valmistui filosofian tohtoriksi vokologian alalta Tampereen yliopistosta lokakuussa 2023. Hänen väitöskirjansa ”Imposto, pääresonanssi, laulajan ilme – laulupedagogisten käsitteiden fysiologiset ja akustiset selitykset”[1] julkaistiin ja väitöstilaisuus pidettiin syyskuussa 2023. Väitöskirjassaan Aura tutki tieteellisin menetelmin, mitä laulajan kehossa tapahtuu, kun hän toteuttaa erilaisia, usein mielikuviin perustuvia käsitteitä.

Vuonna 2023 Maarit Aura Suomen vokologit ry:n puheenjohtaja.

Aura opettaa sekä klassista että rytmimusiikin laulua sekä kouluttaa puheäänenkäyttöä. Hän on julkaissut useita laulamiseen ja äänenkäyttöön liittyviä verkkokursseja. Auralla on myös ääniaiheinen YouTube-kanava.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]