Luettelo yliopistotutkintojen lyhenteistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eri kielillä on käytössä seuraavanlaisia lyhenteitä yliopistollisille tutkinnoille.

Suomeksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset tutkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiedeyliopistojen tutkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taideyliopistojen tutkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taideyliopistoissa suoritetuista tutkinnoista osa on taiteellisia ja osa tieteellisiä. Lisää artikkelissa Yliopistolliset tutkinnot Suomessa.

Tutkinnot, joita ei voi enää suorittaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Englanniksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saksaksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Dipl.-Chem. = Diplom-Chemiker
  • Dipl.-Ing. = Diplom-Ingenieur
  • Dipl.-Kfm. = Diplom-Kaufmann
  • Dipl.-Kff. = Diplom-Kauffrau
  • Dipl.-Math. = Diplom-Mathematiker
  • Dipl.-Phys. = Diplom-Physiker
  • Dipl.-Volksw. = Diplom-Volkswirt
  • Dipl.-Wi.-Ing = Diplom-Wirtschaftsingenieur
  • Dr. agr. (agronomiae)= Doktor der Agrarwissenschaften
  • Dr. biol. hum. (biologiae humanum)= Doktor der Humanbiologie
  • Dr. diac. (diaconiae)'= Doktor der Diakoniewissenschaften
  • Dr. disc. pol. (disciplinarum politicarum)= Doktor der Sozialwissenschaften (Politikwissenschaft)
  • Dr.-Ing. (Doktor-Ingenieur)= Doktor der Ingenieurwissenschaften
  • Dr. iur. (iuris): Doktor der Rechtswissenschaften
  • Dr. iur. can. (iuris canonici) = Doktor der kanonischen Rechtswissenschaften
  • Dr. iur. et rer. pol. (iuris et rerum politicarum)= Doktor der Rechts- und Staatswissenschaften
  • Dr. math. (mathematicae)= Doktor der Mathematik
  • Dr. med. (medicinae)= Doktor der Medizin
  • Dr. med. dent. (medicinae dentariae)= Doktor der Zahnmedizin
  • Dr. med. vet. (medicinae veterinariae)= Doktor der Tiermedizin
  • Dr. mus. (scientiae musicae)= Doktor der Musikwissenschaft
  • Dr. nat. med.: Doktor der naturwissenschaftlichen (Medizin)
  • Dr. nat. techn. (naturalium technicarum)= Doktor der Bodenkultur
  • Dr. oec. (oeconomiae): Doktor der Wirtschafts-/Verwaltungswissenschaften
  • Dr. oec. publ. (oeconomiae publicae)= Doktor der Staatswissenschaften/Volkswirtschaft
  • Dr. oec. troph. (oecotrophologiae)= Doktor der Ernährungswissenschaften/Haushaltswissenschaft
  • Dr. paed. (paedagogiae)= Doktor der Erziehungswissenschaften
  • Dr. pharm. (pharmaciae)= Doktor der Pharmazie
  • Dr. phil. (philosophiae)= Doktor der Philosophie
  • Dr. phil. in art. (philosophiae in artibus)= Doktor der Philosophie in den Künsten
  • Dr. rer. agr. (rerum agriculturarum)= Doktor der Landbauwissenschaften
  • Dr. rer. biol. vet. (rerum biologiae veterinariae)= Doktor der Veterinärbiologie
  • Dr. rer. biol. hum. (rerum biologiae humanae)= Doktor der Humanbiologie
  • Dr. rer. cult. (rerum culturarum)= Doktor der Kulturwissenschaft
  • Dr. rer. cur. (rerum curae)= Doktor der Pflegewissenschaft
  • Dr. rer. forest. (rerum forestalium)= Doktor der Forstwissenschaft
  • Dr. rer. hort. (rerum horticulturarum) = Doktor der Gartenbauwissenschaften
  • Dr. rer. med. (rerum medicinalium)= Doktor der Theoretischen Medizin
  • Dr. rer. merc. (rerum mercantilium)= Doktor der Handelswissenschaften
  • Dr. rer. mont. (rerum montanarum)= Doktor der Bergbauwissenschaften
  • Dr. rer. nat. (rerum naturalium)= Doktor der Naturwissenschaft
  • Dr. rer. oec. (rerum oeconomicarum)= Doktor der Wirtschaftswissenschaften
  • Dr. rer. pol. (rerum politicarum)= Doktor der Staats-und Wirtschaftswissenschaften
  • Dr. rer. physiol. (rerum physiologicarum)= Doktor der Humanbiologie
  • Dr. rer. publ. (rerum publicarum)= Doktor der Verwaltungswissenschaften
  • Dr. rer. sec. (rerum securitatis)= Doktor der Sicherheitswissenschaften
  • Dr. rer. silv. (rerum silvestrium)= Doktor der Forstwissenschaften
  • Dr. rer. soc. (rerum socialium)= Doktor der Sozialwissenschaften
  • Dr. sc. agr. (scientiarum agrariarum)= Doktor der Agrarwissenschaften
  • Dr. sc. hum. (scientiarum humanarum)= Doktor der Humanwissenschaften
  • Dr. sc. mus. (scientiae musicae)= Doktor der Musikwissenschaften
  • Dr. sc. oec. (scientiarum oeconomicarum)= Doktor der Wirtschaftswissenschaften
  • Dr. sc. pol. (scientiarum politicarum)= Doktor der Staatswissenschaften
  • Dr. sc. soc. (scientiae socialis)= Doktor der Sozialwissenschaft
  • Dr. Sportwiss.: Doktor der Sportwissenschaften
  • Dr. theol. (theologiae)= Doktor der Theologie
  • Dr. troph. (throphologiae)= Doktor der Ernährungswissenschaft