Luettelo työttömyyskassoista Suomessa

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo työttömyyskassoista listaa Suomessa toimivat työttömyyskassat.

Oheinen taulukko listaa 27 Suomessa vuoden 2016 alussa toiminutta työttömyyskassaa (muutamia kassoja fuusioitu edellisvuosina).[1][2]

Työttömyyskassojen jäsenmaksun suuruus vaihtelee huomattavasti. Vuonna 2016 pienin vuosimaksu oli Lääkärien työttömyyskassan perimä 23 euroa vuodessa. Korkeimpia vuosimaksuja olivat palkasta prosenttiperusteisesti määräytyvien työttömyyskassojen jäsenmaksut keski- ja tuloisilta palkansaajilta, ammatinharjoittajilta tai yrittäjiltä (yli 300 eur vuodessa).[3]

Työttömyyskassa[4] Osoite[4] Jäseniä
31.12.2013[2]
Jäseniä
31.12.2015[1]
Kassan kotisivu
Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassa Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&011102.&&&&0011 102 &&&&&&&&&&&09435.&&&&009 435

www.ayt.fi

Erityisalojen Toimihenkilöiden Työttömyyskassa (ERTO) Asemamiehenkatu 4, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&027686.&&&&0027 686 &&&&&&&&&&026581.&&&&0026 581

erto.fi

Erityiskoulutettujen työttömyyskassa (Erko) Asemamiehenkatu 2, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&084090.&&&&0084 090 &&&&&&&&&&085835.&&&&0085 835

www.erko.fi

IAET-kassa Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki &&&&&&&&&0192671.&&&&00192 671 &&&&&&&&&0196537.&&&&00196 537

www.iaet.fi

Entinen Ilmailu- ja rautatiekuljetusalan työttömyyskassa (IRKA), 1.1.2014 alkaen Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa (JHL)[5] PL 100, 00531 Helsinki &&&&&&&&&&015764.&&&&0015 764 fuusio

tyottomyyskassa.jhl.fi

JATTK-työttömyyskassa Pasilanraitio 9 B, 00240 Helsinki &&&&&&&&&&044455.&&&&0044 455 &&&&&&&&&&047898.&&&&0047 898

www.jattk.fi

Entinen Journalistien ja esittävien taiteilijoiden työttömyyskassa (JET-kassa), nykyään Työttömyyskassa Finka, (1.1.2014 alkaen tovin Työttömyyskassa Nomit) Kutomotie 18 B, 00380 Helsinki &&&&&&&&&&013066.&&&&0013 066 fuusio

finka.fi

Julkis- ja yksityisalojen työttömyyskassa (JYTK), 1.1.2015 saakka Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöiden työttömyyskassa Asemamiehenkatu 4, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&047816.&&&&0047 816 &&&&&&&&&&055264.&&&&0055 264

www.jytk.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa (JHL) PL 100, 00531 Helsinki &&&&&&&&&0160862.&&&&00160 862 &&&&&&&&&0172338.&&&&00172 338

tyottomyyskassa.jhl.fi

Kuljetusalan työttömyyskassa PL 65, 00531 Helsinki &&&&&&&&&&041516.&&&&0041 516 &&&&&&&&&&037961.&&&&0037 961

www.kuljetusalantk.fi

Lakimiesten työttömyyskassa Uudenmaankatu 4-6 B, 00120 Helsinki &&&&&&&&&&011513.&&&&0011 513 &&&&&&&&&&011647.&&&&0011 647

www.lakimiestentk.fi

Lääkärien työttömyyskassa PL 49, 00501 Helsinki &&&&&&&&&&020702.&&&&0020 702 &&&&&&&&&&020836.&&&&0020 836

www.laakarientkassa.fi

Entinen Maa- meri- ja metsäalojen työttömyyskassa, 1.1.2015 alkaen Julkis- ja yksityisalojen työttömyyskassa (JYTK) Asemamiehenkatu 4, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&013022.&&&&0013 022 fuusio

www.jytk.fi

Metallityöväen työttömyyskassa PL 116, 00531 Helsinki &&&&&&&&&0114832.&&&&00114 832 &&&&&&&&&0110580.&&&&00110 580

tyottomyyskassa.metalliliitto.fi

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassa PL 720, 00101 Helsinki &&&&&&&&&&019668.&&&&0019 668 &&&&&&&&&&018797.&&&&0018 797

www.mmakassa.fi

Opettajien työttömyyskassa Pasilankatu 4 B, 00240 Helsinki &&&&&&&&&0109506.&&&&00109 506 &&&&&&&&&0108979.&&&&00108 979

www.opetk.fi

Palvelualojen työttömyyskassa PL 93, 00531 Helsinki &&&&&&&&&0159077.&&&&00159 077 &&&&&&&&&0158986.&&&&00158 986

www.pam.fi/tyottomyyskassa.html

Paperityöväen työttömyyskassa PL 349, 00531 Helsinki &&&&&&&&&&018620.&&&&0018 620 &&&&&&&&&&017009.&&&&0017 009

www.paperiliitto.fi/tyottomyyskassa.html

Posti- ja logistiikka-alan työttömyyskassa PL 189, 00531 Helsinki &&&&&&&&&&017572.&&&&0017 572 &&&&&&&&&&016316.&&&&0016 316

www.pau.fi/tyottomyysturva/

Puualojen työttömyyskassa, ennen 1.1.2015 nimeltään Puu- ja erityisalojen työttömyyskassa) PL 21, 00531 Helsinki &&&&&&&&&&026862.&&&&0026 862 &&&&&&&&&&024089.&&&&0024 089

www.puuliitto.fi/puukassa

Rakennusalan työttömyyskassa PL 308, 00531 Helsinki (Päivärahahakemukset: PL 135, 70101 Kuopio) &&&&&&&&&&057570.&&&&0057 570 &&&&&&&&&&055088.&&&&0055 088

rakennuskassa.fi

Suomen elintarviketyöläisten työttömyyskassa PL 213, 00531 Helsinki &&&&&&&&&&022196.&&&&0022 196 &&&&&&&&&&021258.&&&&0021 258

www.selry.fi/tyottomyyskassa/

Suomen yrittäjäin työttömyyskassa PL 999, 00101 Helsinki &&&&&&&&&&023984.&&&&0023 984 &&&&&&&&&&026120.&&&&0026 120

www.syt.fi

Super työttömyyskassa PL 117, 00521 Helsinki &&&&&&&&&&066459.&&&&0066 459 &&&&&&&&&&070682.&&&&0070 682

www.supertk.fi

Sähköalojen työttömyyskassa PL 774, 33101 Tampere &&&&&&&&&&020353.&&&&0020 353 &&&&&&&&&&019497.&&&&0019 497

www.sahkoliitto.fi/tyottomyyskassa/

Teollisuusalojen työttömyyskassa (TEAM-kassa) PL 291, 00531 Helsinki &&&&&&&&&&038133.&&&&0038 133 &&&&&&&&&&034511.&&&&0034 511

www.teamliitto.fi/tyottomyyskassa/

Terveydenhuoltoalan työttömyyskassa PL 70, 00060 TEHY &&&&&&&&&0113718.&&&&00113 718 &&&&&&&&&0120379.&&&&00120 379

www.tehy.fi/tyottomyyskassa/

Työttömyyskassa Finka (aiempi Työttömyyskassa Nomit) Kutomotie 18 B, 00380 Helsinki &&&&&&&&&&013462.&&&&0013 462 &&&&&&&&&&023568.&&&&0023 568

finka.fi

Työttömyyskassa Pro PL 228, 00181 Helsinki &&&&&&&&&&093058.&&&&0093 058 &&&&&&&&&&086644.&&&&0086 644

www.prokassa.fi

Työttömyyskassa Statia Ratamestarinkatu 11, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&032895.&&&&0032 895 &&&&&&&&&&030450.&&&&0030 450

www.statia.fi/fi/

Vakuutusväen työttömyyskassa Asemamiehenkatu 2, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&&07650.&&&&007 650 &&&&&&&&&&&07147.&&&&007 147

www.vvl.fi/tyottomyyskassa/vakuutusvaen-tyottomyyskassa.html

Yleinen työttömyyskassa (YTK) PL 100, 32201 Loimaa &&&&&&&&&0335044.&&&&00335 044 &&&&&&&&&0361552.&&&&00361 552

ytk.fi

Super työttömyyskassan toimisto Helsingin Itä-Pasilassa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Työttömyyskassat - Jäsenyys ja talous 2015 (pdf) (3. Työttömyyskassojen jäsenmäärät (sivu 5)) 16.8.2016 (päivitetty). Työttömyyskassojen yhteisjärjestö, tyj.fi. Viitattu 27.11.2016.
  2. a b Työttömyyskassat 2013 (pdf) (3. Työttömyyskassojen jäsenmäärät ja jäsenmaksut (Sivu 9); ja Liitetaulukko 1: Työttömyyskassojen jäsenmäärät 31.12.2013 sukupuolittain (sivu 34)) 23.9.2014. finanssivalvonta.fi. Viitattu 20.1.2015.
  3. Työttömyyskassojen jäsenmaksut - Jäsenmaksuperuste vuonna 2016 Työttömyyskassojen yhteisjärjestö, tyj.fi. Viitattu 27.11.2016.
  4. a b Työttömyyskassojen yhteystiedot Työttömyyskassojen yhteisjärjestö, tyj.fi. Viitattu 20.1.2015.
  5. Ilmailu- ja Rautatiekuljetusalan työttömyyskassa (Irka) sulautuu 1.1.2014 alkaen Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassaan 19.12.2013. tyottomyyskassa.jhl.fi. Viitattu 28.11.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]