Luettelo merituulivoimasta

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Burbo Bankin merituulivoimapuisto Englannissa

Luettelo merituulivoimasta sisältää toiminnassa olevan ja rakenteilla olevan merituulivoiman eli niin sanotun off-shore-tuulivoiman. Merellä sijaitsevat tuulivoimalat muodostavat tavallisesti useiden voimaloiden tuulipuistoja, ja siten merituulivoima on esitelty tässä luettelossa tuulipuistoittain.

Toiminnassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuulipuisto MW Maa Turbiini Vuosi
Vindeby 5 Tanskan lippu Tanska Siemens 450 x 11 1991
Lely 2 Alankomaiden lippu Alankomaat NEG Micon x 4 1994
Tuno Knob 5 Tanskan lippu Tanska Vestas 500kW x 10 1995
Dronten Isselmeer 16,8 Alankomaiden lippu Alankomaat NEG Micon 600kW x 28 1996
Bockstigen 2,75 Ruotsin lippu Ruotsi NEG Micon 550kW x 5 1997
Utgrunden 10,5 Ruotsin lippu Ruotsi GE 1,5 x 5 2000
Blyth 4 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Vestas V66-2MW x 2 2000
Middelgrunden 40 Tanskan lippu Tanska Bonus 2MW x 20 2001
Yettre Stengrund 10 Ruotsin lippu Ruotsi NEG Micon 2MW x 5 2001
Horns Rev 160 Tanskan lippu Tanska Vestas V80-2MW x 80 2002
Samsø 23 Tanskan lippu Tanska Siemens 2,3 x 10 2003 [1]
Nysted 166 Tanskan lippu Tanska Siemens 2,3 x 72 2003
Arklow Bank 25 Irlanti 7 x 3,6 GE 2003 [2]
North Hoyle 60 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Vestas V80-2MW x 30 2003 [3]
Scroby Sands 60 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Vestas V80-2MW x 30 2004 [4]
Kentish Flats 90 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Vestas V90-3MW x 30 2005 [5]
Barrow 90 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Vestas V90-3MW x 30 2006 [6]
Egmond aan Zee 108 Alankomaiden lippu Alankomaat Vestas V90-3MW x 36 2006
Burbo Bank 90 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Siemens 3,6-107 x 25 2007 [7]
Lillgrund 110 Ruotsin lippu Ruotsi Siemens 2,3 x 48 2007
Beatrice 10 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta RePower 5M x 2 2007
Princess Amalia Wind Farm 120 Alankomaiden lippu Alankomaat Vestas V80-2MW x 60 2008

Rakenteilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Thornton Bank
Tuulipuisto MW Maa Turbiini Valmis
Rhyl Flats 90 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Siemens 3,6-107 x 25 2009 [8]
Lynn and Inner Dowsing 194 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Siemens 3,6-107 x 54 2008 [9][10][11]
Robin Rigg 180 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Vestas V90-3MW x 60 2009 [12]
Thornton Bank 300 Belgian lippu Belgia REpower 5M x 60 2008 [13]
Gunfleet Sands 108 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Siemens 3,6-107 x 30 2009 [14][15]
Alpha Ventus 60 Saksan lippu Saksa REpower 5M x 6, Multibrid M5000 x 6 2009[16][17]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]