Luettelo Portugalin kunnista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Portugalin 18 aluetta ja kaksi autonomista aluetta jaettuina kuntiin.

Luettelo Portugalin kunnista. Portugali on jaettu 18 alueeseen (port. distritos), sekä kahteen autonomiseen alueeseen Azoreihin ja Madeiraan. Alueet ja autonomiset alueet on jaettu 308 kuntaan (port. municípios tai concelhos). Yleensä kunnan nimi on johdettu kunnan suurimman kaupungin nimestä, vähintäänkin historiallisesti tärkeimmästä kaupungista tai kylästä. Joka tapauksessa kunta on – yleensä – paljon suurempi kuin kaupunki tai kylä, jonka mukaan se on nimetty.


Kuntien lukumäärä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piiri Kuntia Piiri Kuntia
Aveiro
19
Leiria
16
Beja
14
Lissabon
16
Braga
14
Portalegre
15
Bragança
12
Porto
18
Castelo Branco
11
Santarém
21
Coimbra
17
Setúbal
13
Évora
14
Viana do Castelo
10
Faro
16
Vila Real
14
Guarda
14
Viseu
24
Autonominen alue Kuntia Autonominen alue Kuntia
Azorit
19
Madeira
11

Luettelo Portugalin kunnista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aveiro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
AGD1.png
Águeda
335.3
89
49 691
58
148
91
20
ABV.png
Albergaria-a-Velha
155.4
196
25 497
99
164
83
8
AND.png
Anadia
216.6
150
31 671
86
146
93
15
ARC.png
Arouca
329.1
92
24 019
108
73
159
20
AVR.png
Aveiro
199.9
161
73 626
32
368
43
14
CPV.png
Castelo de Paiva
115.0
240
17 089
142
149
90
9
ESP1.png
Espinho
21.1
305
31 703
85
1 503
14
5
ETR.png
Estarreja
108.4
245
28 279
91
261
56
7
ILH1.png
Ílhavo
73.5
276
39 247
72
534
33
4
MLD.png
Mealhada
110.7
242
21 500
121
194
70
8
MRS.png
Murtosa
73.3
277
9 657
202
132
102
4
OAZ.png
Oliveira de Azeméis
163.5
190
71 243
35
436
40
19
OBR1.png
Oliveira do Bairro
87.3
260
22 365
115
256
59
6
OVR.png
Ovar
147.4
201
56 715
48
385
42
8
VFR1.png
Santa Maria da Feira
215.1
151
142 295
17
662
29
31
SJM.png
São João da Madeira
7.9
308
21 538
119
2 726
6
1
SVV.png
Sever do Vouga
129.6
224
12 940
175
100
127
9
VGS.png
Vagos
169.9
185
23 205
111
137
99
11
VAC1.png
Vale de Cambra
146.5
204
24 761
103
169
80
9

Beja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
AJT.png
Aljustrel
458.3
59
9 940
199
22
246
5
ADV.png
Almodôvar
777.9
18
7 650
232
10
301
8
AVT.png
Alvito
264.8
121
2 708
304
10
298
2
BRC.png
Barrancos
168.3
188
1 825
306
11
294
1
BJA.png
Beja
1 147.1
9
34 970
80
30
227
18
CVR.png
Castro Verde
569.4
40
7 702
230
14
284
5
CBA.png
Cuba
172.1
183
4 775
277
28
236
4
FAL.png
Ferreira do Alentejo
648.4
31
8 505
211
13
286
6
MTL.png
Mértola
1 292.8
6
7 996
223
6
307
9
MRA1.png
Moura
958.4
13
16 411
147
17
265
8
ODM.png
Odemira
1 720.6
1
25 738
98
15
275
17
ORQ.png
Ourique
663.4
29
5 842
261
9
303
6
SRP.png
Serpa
1 104.0
11
16 178
149
15
276
7
VDG.png
Vidigueira
316.0
101
6 019
259
19
256
4

Braga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
AMR.png
Amares
82.0
267
19 290
132
235
62
24
BCL.png
Barcelos
378.9
80
123 831
22
327
47
89
BRG.png
Braga
183.2
170
170 858
8
933
23
62
CBC.png
Cabeceiras de Basto
241.8
132
17 775
138
74
156
17
CBT.png
Celorico de Basto
181.1
173
20 128
129
111
119
22
EPS1.png
Esposende
95.4
255
34 625
83
363
44
15
FAF1.png
Fafe
219.1
146
53 528
54
244
61
36
GMR.png
Guimarães
241.3
133
161 876
14
671
27
69
PVL.png
Póvoa de Lanhoso
132.5
220
23 657
109
179
77
29
TBR.png
Terras de Bouro
277.5
114
7 955
224
29
234
17
VRM.png
Vieira do Minho
218.5
147
14 474
160
66
165
21
VNF1.png
Vila Nova de Famalicão
201.7
159
131 690
19
653
30
49
VVD.png
Vila Verde
228.7
140
48 122
60
210
66
58
VIZ.png
Vizela
24.7
303
23 528
110
953
22
7

Bragança[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
AFE.png
Alfândega da Fé
322.0
95
5 688
262
18
261
20
BGC.png
Bragança
1 173.6
8
34 774
82
30
230
49
CRZ.png
Carrazeda de Ansiães
279.3
112
7 220
238
26
240
19
FEC.png
Freixo de Espada à Cinta
244.0
130
4 014
284
16
267
6
MCD1.png
Macedo de Cavaleiros
699.2
25
17 210
141
25
243
38
MDR.png
Miranda do Douro
487.2
53
7 707
229
16
269
17
MDL1.png
Mirandela
659.0
30
25 780
97
39
209
37
MGD.png
Mogadouro
760.4
20
10 792
192
14
280
28
TMC.png
Torre de Moncorvo
531.6
47
9 408
205
18
260
17
VFL.png
Vila Flor
265.8
118
7 737
228
29
233
19
VMS.png
Vimioso
481.6
55
5 105
273
11
296
14
VNH.png
Vinhais
694.9
26
10 051
198
14
277
35

Castelo Branco[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
BMT.png
Belmonte
118.8
234
7 662
231
64
167
5
CTB.png
Castelo Branco
1 438.2
3
55 034
51
38
210
25
CVL.png
Covilhã
555.6
44
53 501
55
96
131
31
FND1.png
Fundão
700.1
24
31 297
87
45
197
31
IDN.png
Idanha-a-Nova
1 416.4
4
10 929
191
8
305
17
OLR.png
Oleiros
471.1
56
6 212
253
13
285
12
PNC1.png
Penamacor
563.9
42
6 160
255
11
293
12
PNV.png
Proença-a-Nova
395.3
75
9 610
203
24
244
6
SRT.png
Sertã
446.7
62
16 208
148
36
211
14
VLR.png
Vila de Rei
191.3
166
3 354
299
18
263
3
VVR.png
Vila Velha de Ródão
329.9
91
3 802
289
12
292
4

Coimbra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
AGN.png
Arganil
332.8
90
13 187
172
40
208
18
CNT1.png
Cantanhede
390.9
77
38 590
74
99
128
19
CBR.png
Coimbra
319.4
97
142 408
16
446
39
31
CDN.png
Condeixa-a-Nova
138.7
210
16 459
146
119
112
10
FIG.png
Figueira da Foz
379.1
79
63 144
40
167
82
18
GOI.png
Góis
262.3
123
4 606
280
18
262
5
LSA.png
Lousã
138.4
211
17 252
140
125
106
6
MIR.png
Mira
124.0
231
13 146
173
106
123
4
MCV.png
Miranda do Corvo
126.4
228
13 400
171
106
124
5
MMV.png
Montemor-o-Velho
229
139
25 084
101
110
121
14
OHP1.png
Oliveira do Hospital
234.5
137
21 901
116
93
135
21
PPS.png
Pampilhosa da Serra
396.5
73
4 756
278
12
289
10
PCV.png
Penacova
216.7
149
16 850
144
78
152
11
PNL.png
Penela
134.8
216
6 421
249
48
192
6
SRE.png
Soure
265.1
119
20 695
126
78
151
12
TBU.png
Tábua
199.8
162
12 452
177
62
170
15
PRS.png
Vila Nova de Poiares
84.5
262
7 291
236
86
140
4

Évora[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
ADL.png
Alandroal
542.7
46
6 293
251
12
291
6
ARL.png
Arraiolos
683.8
27
7 382
234
11
295
11
BRB.png
Borba
145.2
206
7 545
233
52
183
4
ETZ.png
Estremoz
513.8
50
15 064
154
29
232
13
EVR.png
Évora
1 307.0
5
55 619
49
43
201
19
MMN1.png
Montemor-o-Novo
1 232.9
7
18 540
135
15
273
10
MOR.png
Mora
444.0
63
5 470
268
12
287
4
MOU.png
Mourão
278.6
113
3 348
300
12
288
3
PRL.png
Portel
601.2
36
7 078
240
12
290
8
RDD.png
Redondo
365.5
83
6 990
241
19
255
2
RMZ.png
Reguengos de Monsaraz
463.8
57
11 460
184
25
242
5
VND1.png
Vendas Novas
222.4
142
11 957
181
54
180
2
VNT.png
Viana do Alentejo
393.6
76
5 639
263
14
278
3
VVC.png
Vila Viçosa
194.9
164
8 745
210
45
196
5

Faro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
ABF1.png
Albufeira
140.6
209
35 281
77
251
60
5
ACT.png
Alcoutim
575.3
39
3 411
297
6
308
5
AJZ.png
Aljezur
323.5
93
5 322
271
16
266
4
CTM.png
Castro Marim
300.9
105
6 495
246
22
247
4
FAR.png
Faro
201.6
160
58 305
46
289
52
6
LGA1.png
Lagoa
88.3
259
22 658
113
257
58
6
LGS.png
Lagos
212.8
152
27 041
95
127
103
6
LLE1.png
Loulé
764.2
19
62 295
41
82
146
11
Crest of Monchique, Portugal.png
Monchique
395.3
74
6 441
248
16
268
3
OLH2.png
Olhão
130.9
223
42 272
69
323
48
5
PTM.png
Portimão
182.1
172
47 189
61
259
57
3
SBA.png
São Brás de Alportel
153.4
199
11 205
187
73
158
1
SLV.png
Silves
680.0
28
34 909
81
51
185
8
TVR.png
Tavira
607.0
34
25 105
100
41
203
9
VBP.png
Vila do Bispo
179.0
175
5 381
270
30
229
5
VRS1.png
Vila Real de Santo António
60.9
289
18 158
136
298
51
3

Guarda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
AGB.png
Aguiar da Beira
206.9
155
6 270
252
30
228
13
ALD.png
Almeida
518.0
49
7 784
226
15
274
29
CLB.png
Celorico da Beira
247.2
128
8 752
209
35
214
22
FCR.png
Figueira de Castelo Rodrigo
508.6
51
6 884
242
14
283
17
FAG.png
Fornos de Algodres
131.5
222
5 435
269
41
204
16
GVA1.png
Gouveia
300.6
106
15 792
150
53
182
22
GRD.png
Guarda
712.1
23
44 149
65
62
173
55
MTG.png
Manteigas
122.0
233
3 900
288
32
223
4
MDA-mêda.JPG
Mêda
286.1
110
6 000
260
21
250
16
PNH.png
Pinhel
484.5
54
10 436
196
22
248
27
SBG.png
Sabugal
822.7
15
14 222
164
17
264
40
SEI1.png
Seia
435.7
65
27 574
93
63
168
29
TCS.png
Trancoso
361.5
85
10 639
193
29
231
29
VLF1.png
Vila Nova de Foz Côa
398.2
71
8 249
218
21
252
17

Leiria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
ACB1.png
Alcobaça
408.1
68
55 269
50
135
100
18
AVZ.png
Alvaiázere
160.5
192
8 112
221
51
186
7
ANS.png
Ansião
176.2
176
13 673
167
78
153
8
BTL.png
Batalha
103.3
247
15 542
151
150
88
4
BBR.png
Bombarral
91.3
258
13 712
166
150
89
5
CLD.png
Caldas da Rainha
255.7
125
51 403
56
201
69
16
CPR.png
Castanheira de Pera
66.8
286
3 464
295
52
184
2
FVN.png
Figueiró dos Vinhos
173.4
180
7 080
239
41
207
5
LRA.png
Leiria
565.6
41
124 701
21
220
64
29
MGR1.png
Marinha Grande
187.1
169
38 030
75
203
67
3
NZR.png
Nazaré
82.4
265
14 904
156
181
76
3
OBD.png
Óbidos
141.6
208
11 187
188
79
149
9
PGR.png
Pedrógão Grande
128.8
225
4 262
283
33
222
3
PNI1.png
Peniche
77.6
272
28 164
92
363
45
6
PBL1.png
Pombal
626.1
33
58 617
44
94
134
17
PMS.png
Porto de Mós
261.6
124
24 775
102
95
132
13

Lissabon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
ALQ.png
Alenquer
304.2
103
42 932
68
141
96
16
AMD.png
Amadora
23.8
304
176 239
7
7 405
1
11
ARV.png
Arruda dos Vinhos
78.0
271
11 210
186
144
94
4
AZB.png
Azambuja
262.7
122
21 508
120
82
145
9
CDV.png
Cadaval
174.9
178
14 385
162
82
144
10
CSC.png
Cascais
97.4
250
181 444
6
1 863
10
6
LSB.png
Lissabon
84.8
261
529 485
1
6 244
2
53
LRS.png
Loures
169.3
186
199 231
5
1 177
21
18
LNH.png
Lourinhã
147.2
202
24 601
106
167
81
11
MFR.png
Mafra
291.7
109
62 009
42
213
65
17
ODV-odivelas.png
Odivelas
26.4
302
143 995
15
5 454
4
7
OER.png
Oeiras
45.7
296
168 475
10
3 687
5
10
SNT.png
Sintra
319.2
98
409 482
2
1 283
18
20
SMA.png
Sobral de Monte Agraço
52.1
293
9 789
200
188
74
3
TVD1.png
Torres Vedras
407.1
69
75 494
31
185
75
20
VFX1.png
Vila Franca de Xira
317.7
100
133 224
18
419
41
11

Portalegre[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
ALT.png
Alter do Chão
362.0
84
3 666
294
10
299
4
ARR.png
Arronches
314.8
102
3 278
301
10
297
3
AVS.png
Avis
606.0
35
5 054
274
8
304
8
CMR.png
Campo Maior
247.0
129
8 359
216
34
219
3
CVD.png
Castelo de Vide
264.9
120
3 780
291
14
279
4
Crest of Crato municipality (Portugal).png
Crato
398.0
72
3 995
285
10
300
6
ELV.png
Elvas
631.3
32
22 691
112
36
213
11
FTR.png
Fronteira
248.6
127
3 422
296
14
282
3
GAV.png
Gavião
294.6
108
4 453
281
15
271
5
MRV.png
Marvão
154.9
198
3 739
292
24
245
4
MFT.png
Monforte
420.3
66
3 241
302
8
306
4
NIS.png
Nisa
575.8
38
8 047
222
14
281
10
PSR.png
Ponte de Sor
839.7
14
17 593
139
21
251
7
PTG.png
Portalegre
447.1
61
24 756
104
55
177
10
Crest of Sousel municipality (Portugal).png
Sousel
279.4
111
5 579
266
20
253
4

Porto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
AMT1.png
Amarante
301.5
104
61 029
43
202
68
40
BAO1.png
Baião
174.5
179
21 564
118
124
107
20
FLG1.png
Felgueiras
115.7
239
58 553
45
506
36
32
GDM1.png
Gondomar
131.9
221
169 239
9
1 283
17
12
LOU.png
Lousada
96.0
252
46 322
62
483
37
25
MAI1.png
Maia
83.1
263
130 254
20
1 567
13
17
MCN2.png
Marco de Canaveses
201.9
158
53 961
53
267
55
31
MTS1.png
Matosinhos
62.2
288
168 451
11
2 708
7
10
PFR1.png
Paços de Ferreira
71.0
279
54 801
52
772
25
16
PRD1.png
Paredes
156.8
195
85 428
28
545
31
24
PNF.png
Penafiel
212.3
153
72 095
33
340
46
38
PRT.png
Porto
41.3
299
238 954
4
5 786
3
15
PVZ2.png
Póvoa de Varzim
82.1
266
65 452
37
797
24
12
STS1.png
Santo Tirso
136.5
214
71 623
34
525
34
24
TRF.png
Trofa
71.9
278
39 166
73
545
32
8
VLG1.png
Valongo
75.1
275
91 274
26
1 215
20
5
VCD1.png
Vila do Conde
149.0
200
75 981
30
510
35
30
VNG1.png
Vila Nova de Gaia
168.7
187
300 868
3
1 783
11
24

Santarém[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
ABT.png
Abrantes
714.7
22
41 326
70
58
175
19
ACN.png
Alcanena
127.3
227
14 763
157
116
116
10
Almeirim
222.1
143
22 617
114
102
126
4
APC.png
Alpiarça
95.4
254
8 198
219
86
141
1
BNV.png
Benavente
521.5
48
25 837
96
50
188
4
CTX1.png
Cartaxo
158.2
193
24 465
107
155
87
8
CHM.png
Chamusca
746.0
21
11 313
185
15
270
7
CNS.png
Constância
80.4
269
3 796
290
47
194
3
CCH.png
Coruche
1 117.6
10
20 629
127
18
258
8
ENT1.png
Entroncamento
13.7
307
20 065
130
1 465
15
2
FZZ.png
Ferreira do Zêzere
190.4
167
9 345
206
49
190
9
GLG.png
Golegã
76.6
273
5 629
264
73
157
2
MAC.png
Mação
400.0
70
7 763
227
19
254
8
VNO1.png
Ourém
416.6
67
49 269
59
118
113
18
RMR1.png
Rio Maior
272.8
115
21 621
117
79
148
14
SMG.png
Salvaterra de Magos
242.0
131
20 908
125
86
139
6
STR.png
Santarém
560.3
43
64 124
39
114
118
28
SRD.png
Sardoal
92.2
257
3 992
286
42
200
4
TMR.png
Tomar
351.2
86
42 983
67
122
109
16
TNV1.png
Torres Novas
270.0
116
37 155
76
138
98
17
VNB.png
Vila Nova da Barquinha
49.6
294
7 878
225
159
86
5

Setúbal[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
ASL1.png
Alcácer do Sal
1 465.3
2
13 624
168
9
302
6
ACH.png
Alcochete
128.4
226
14 966
155
117
114
3
ALM1.png
Almada
70.2
281
165 363
12
2 356
9
11
BRR1.png
Barreiro
31.8
300
78 992
29
2 484
8
8
GDL.png
Grândola
807.5
16
14 454
161
18
259
5
MTA.png
Moita
55.3
291
70 226
36
1 270
19
6
MTJ.png
Montijo
348.1
88
40 466
71
116
115
8
PLM.png
Palmela
462.9
58
58 222
47
126
105
5
STC1.png
Santiago do Cacém
1 059.8
12
30 203
89
28
235
11
SXL1.png
Seixal
95.5
253
164 715
13
1 725
12
6
SSB.png
Sesimbra
195.0
163
44 046
66
226
63
3
STB.png
Setúbal
171.9
184
120 117
23
699
26
8
SNS1.png
Sines
202.6
156
13 613
169
67
163
2

Viana do Castelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
AVV.png
Arcos de Valdevez
447.6
60
24 635
105
55
179
51
CMN.png
Caminha
137.4
213
16 926
143
123
108
20
MLG.png
Melgaço
238.1
136
9 739
201
41
206
18
MNC.png
Monção
211.3
154
19 842
131
94
133
33
PCR.png
Paredes de Coura
138.2
212
9 409
204
68
162
21
PTB.png
Ponte da Barca
182.2
171
13 026
174
71
161
25
PTL.png
Ponte de Lima
320.3
96
44 609
63
139
97
51
VLC.png
Valença
117.1
237
14 284
163
122
110
16
VCT.png
Viana do Castelo
318.6
99
90 654
27
285
53
40
VNC.png
Vila Nova de Cerveira
108.6
244
8 813
207
81
147
15

Vila Real[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
Brasão de armas - Alijó, Portugal.png
Alijó
297.6
107
13 942
165
47
195
19
BTC.png
Boticas
322.0
94
6 116
257
19
257
16
CHV.png
Chaves
591.3
37
44 186
64
75
155
51
MSF.png
Mesão Frio
26.7
301
4 652
279
174
79
7
MDB.png
Mondim de Basto
172.1
182
8 470
213
49
189
8
MTR.png
Montalegre
805.8
17
12 150
179
15
272
35
Crest of Murça municipality (Portugal).png
Murça
189.4
168
6 476
247
34
218
9
PRG.png
Peso da Régua
94.9
256
17 987
137
190
73
12
RPN.png
Ribeira de Pena
217.5
148
7 251
237
33
221
7
SBS.png
Sabrosa
156.9
194
6 835
243
44
199
15
SMP.png
Santa Marta de Penaguião
69.3
283
8 400
214
121
111
10
VPC1.png
Valpaços
548.8
45
19 154
134
35
216
31
VPA.png
Vila Pouca de Aguiar
437.1
64
15 100
153
35
217
18
VRL.png
Vila Real
378.8
81
50 499
57
133
101
30

Viseu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
AMM.png
Armamar
117.2
236
7 318
235
62
169
19
CRS.png
Carregal do Sal
116.9
238
10 555
195
90
136
7
CDR.png
Castro Daire
379.1
78
16 846
145
44
198
22
CNF.png
Cinfães
239.3
134
21 318
123
89
137
17
LMG.png
Lamego
165.4
189
27 054
94
164
84
24
MGL1.png
Mangualde
219.3
145
21 158
124
96
130
18
MBR.png
Moimenta da Beira
220.0
144
11 053
189
50
187
20
MRT.png
Mortágua
251.2
126
10 365
197
41
205
10
NLS.png
Nelas
125.7
230
14 504
159
115
117
9
OFR.png
Oliveira de Frades
145.4
205
10 597
194
73
160
12
PCT1.png
Penalva do Castelo
134.2
217
8 768
208
65
166
13
PND.png
Penedono
133.7
219
3 378
298
25
241
9
RSD.png
Resende
123.4
232
11 978
180
97
129
15
SCD1.png
Santa Comba Dão
112.0
241
12 393
179
111
120
9
SJP.png
São João da Pesqueira
266.1
117
8 367
215
31
225
14
SPS.png
São Pedro do Sul
349.0
87
19 215
133
55
178
19
SAT.png
Sátão
201.9
157
13 419
170
66
164
12
SRN.png
Sernancelhe
228.6
141
6 150
256
27
237
17
TBC.png
Tabuaço
133.9
218
6 501
245
49
191
17
TRC.png
Tarouca
100.1
248
8 303
217
83
143
10
TND1.png
Tondela
371.2
82
31 026
88
84
142
26
VNP.png
Vila Nova de Paiva
175.5
177
6 319
250
56
212
7
VIS.png
Viseu
507.1
52
96 810
25
191
72
34
VZL.png
Vouzela
193.7
165
11 807
183
61
174
12

Azores[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
Angra do Heroísmo, Azores, Portugal (brasões).png
Angra do Heroísmo
239.0
135
35 103
79
147
92
19
CHT.png
Calheta
126.3
229
3 972
287
31
224
5
CRV.png
Corvo
17.1
306
451
308
26
238
0
  HRT.png
Horta
173.1
181
15 224
152
88
138
13
LAG.png
Lagoa
45.6
297
14 698
158
322
49
5
LGF.png
Lajes das Flores
70.1
282
1 491
307
21
249
7
Crest of Lajes do Pico municipality (Azores, Portugal).png
Lajes do Pico
155.3
197
4 840
275
31
226
6
MAD.png
Madalena
147.1
203
6 184
254
42
202
6
NRD.png
Nordeste
99.9
249
5 254
272
53
181
9
PDL.png
Ponta Delgada
233.0
138
64 516
38
277
54
24
PVC.png
Povoação
108.0
246
6 696
244
62
172
6
RGR1.png
Ribeira Grande
180.2
174
29 318
90
163
85
14
SCG.png
Santa Cruz da Graciosa
60.7
290
4 777
276
79
150
4
SCF.png
Santa Cruz das Flores
70.9
280
2 500
305
35
215
4
SRQ.png
São Roque do Pico
142.4
207
3 705
293
26
239
5
VLS.png
Velas
117.4
235
5 585
265
48
193
6
VPV1.png
Vila da Praia da Vitória
161.3
191
20 342
128
126
104
11
VPT1.png
Vila do Porto
96.9
251
5 511
267
57
176
5
VFC.png
Vila Franca do Campo
78.0
270
11 039
190
142
95
6

Madeira[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaakuna Kunta Pinta-ala Väkiluku Väestötiheys Freguesioita Valtapuolue[1]
Km² Sija Yhteensä Sija as/km² Sija
CLT.png
Calheta
110.3
243
11 856
182
107
122
8
CMT1.png
Câmara de Lobos
52.6
292
35 150
78
668
28
5
FNC.png
Funchal
75.7
274
100 847
24
1 332
16
10
MCH1.png
Machico
67.6
285
21 321
122
315
50
5
PTS.png
Ponta do Sol
46.8
295
8 189
220
175
78
3
PMZ.png
Porto Moniz
82.6
264
2 762
303
33
220
4
PST1.png
Porto Santo
42.4
298
4 388
282
103
125
1
RBR.png
Ribeira Brava
64.9
287
12 523
176
193
71
4
SCR1.png
Santa Cruz
68.0
284
32 696
84
481
38
5
STN1.png
Santana
136.3
215
8 491
212
62
171
6
SVC.png
São Vicente
80.8
268
6 063
258
75
154
3

Huomautukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. Värit valtapuolue-kohdissa ilmaisevat seuraavia puolueita tai koalitioita (suluissa kunkin puolueen saavuttama määrä):

 —  Partido Social Democrata (138)
 —  Socialist Party (109)
 —  Unitarian Democratic Coalition (32)
 —  Left Bloc (1)
 —  People's Party (1)
 —  Social Democratic PartyPeople's Party (18)
 —  Social Democratic PartyPeople's PartyPeople's Monarchist Party (1)
 —  Social Democratic PartyPeople's PartyPeople's Monarchist PartyEarth Party (1)
 —  Independents (7)


Kartat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]