Câmara de Lobos

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
CMT1.png Pt-cmt3.png
vaakuna lippu
LocalCamaraDeLobos.png
Sijainti
Valtio Portugali
Perustamisvuosi 1835
Väkiluku 34 614
Pinta-ala 51,82 km²
Väestötiheys 667,96 as./km²


Sivusto www.cm-camaradelobos.pt
Câmara de Lobosin satamaa.
Cabo Girão, yksi Euroopan korkeimmista jyrkänteistä.

Câmara de Lobos on kaupunki Portugalille kuuluvalla Madeiran saarella. Se sijaitsee noin seitsemän kilometriä saaren pääkaupungista Funchalista länteen. Asukastiheys on toiseksi suurin Madeiralla, myös asukasluvultaan se on toiseksi suurin saaren pääkaupungin Funchalin jälkeen. Kaupungin nimi merkitsee kirjaimellisesti susien kunta, nimi muodostuu kunnan sijaintipaikkaa kuvailevasta Câmara-sanasta ja jälkimmäinen sana viittaa suden sijasta kuitenkin munkkihylkeeseen, portugaliksi lobos-marinhos (suom. merisusi). Susia Madeiralla ei ole koskaan ollut. Hylkeet ovat myös aiheena kaupungin vaakunassa. Kunta on perustettu 25. toukokuuta 1835.

Pääelinkeinot ovat maatalous ja kalastus. Alueella viljellään etenkin viiniä. Kaupungin länsiosassa sijaitseva yksi Euroopan korkeimmista kalliojyrkänteistä, Cabo Girão (580 metriä), on huomattava matkailunähtävyys. Kaupungin yhdistää naapureihinsa tiheä, lyhyin vuorovälein liikennöity linja-autoverkosto. Madeiran etelärannikkoa myötäilevä moottoritie ohittaa kaupungin osittain tunnelissa. Asutus ulottuu vuoren rinteille lähes 800 metrin korkeudelle. Lähellä Cabo Girãota on jyrkänteen yläreunalta alas kapealle rantakaistaleelle johtava köysirata, joka on ainoa kiinteä yhteys rannalla sijaiseville viljelyspalstoille.

Kaupungin nykyinen keskusta sijaitsee paikassa, jossa portugalilaisen tutkimusmatkailija João Gonçalves Zarco uskotaan nousseen maihin vuonna 1419. Tätä pidetään Madeiran löytämisen ajankohtana. Noustessaan maihin Zarcon miehet löysivät amfiteatterin muotoisen lahdelman joka tarjosi laivoille suojaa Atlantin myrskyiltä. Paikalla oli myös suuri munkkihyljeyhdyskunta, jonka mukaan kaupunki on siis nimetty.

Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.