Luettelo Kanadan sadasta suurimmasta kaupungista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vancouverin keskustaa

Tämä on luettelo Kanadan 100 suurimmasta kaupungista tai kunnasta väkiluvun mukaan. Tiedot pohjautuvat vuoden 2011 väestönlaskentaan.[1]

Tässä luettelossa kaupungin väkilukuun lasketaan vain sen rajojen sisällä asuvat ihmiset. Jotkin kaupungit muodostavat kuitenkin metropolialueita, joihin kuuluu myös kaupungin ympärillä olevia pienempiä kaupunkeja tai kuntia.

Sija Kaupunki Provinssi tai territorio Asukasluku
1 Toronto Ontario 2 615 060
2 Montréal Québec 1 649 519
3 Calgary Alberta 1 096 833
4 Ottawa Ontario 883 391
5 Edmonton Alberta 812 201
6 Mississauga Ontario 713 443
7 Winnipeg Manitoba 663 617
8 Vancouver Brittiläinen Kolumbia 603 502
9 Brampton Ontario 523 911
10 Hamilton Ontario 519 949
11 Québec Québec 516 622
12 Surrey Brittiläinen Kolumbia 468 251
13 Laval Québec 401 553
14 Halifax Nova Scotia 390 096
15 London Ontario 366 151
16 Markham Ontario 301 709
17 Gatineau Québec 288 303
18 Vaughan Ontario 265 349
19 Longueuil Québec 231 409
20 Burnaby Brittiläinen Kolumbia 223 218
21 Saskatoon Saskatchewan 222 189
22 Kitchener Ontario 219 153
23 Windsor Ontario 210 891
24 Regina Saskatchewan 193 100
25 Richmond Brittiläinen Kolumbia 190 473
26 Richmond Hill Ontario 185 541
27 Oakville Ontario 182 520
28 Burlington Ontario 175 779
29 Greater Sudbury Ontario 160 247
30 Sherbrooke Québec 154 601
31 Oshawa Ontario 149 607
32 Saguenay Québec 144 746
33 Lévis Québec 138 769
34 Barrie Ontario 135 711
35 Abbotsford Brittiläinen Kolumbia 133 497
36 St. Catharines Ontario 131 400
37 Trois-Rivières Québec 131 338
38 Cambridge Ontario 126 748
39 Coquitlam Brittiläinen Kolumbia 126 456
40 Kingston Ontario 123 363
41 Whitby Ontario 122 022
42 Guelph Ontario 121 688
43 Kelowna Brittiläinen Kolumbia 117 312
44 Saanich Brittiläinen Kolumbia 109 752
45 Ajax Ontario 109 600
46 Thunder Bay Ontario 108 359
47 Terrebonne Québec 106 322
48 St. John's Newfoundland ja Labrador 106 172
59 Langley Brittiläinen Kolumbia 104 177
50 Chatham-Kent Ontario 103 671
51 Delta Brittiläinen Kolumbia 99 868
52 Waterloo Ontario 98 780
53 Cape Breton Nova Scotia 97 398
54 Brantford Ontario 93 650
55 Strathcona County Alberta 92 490
56 Saint-Jean-sur-Richelieu Québec 92 394
57 Red Deer Alberta 90 564
58 Pickering Ontario 88 721
59 Kamloops Brittiläinen Kolumbia 85 678
60 Clarington Ontario 84 548
61 North Vancouver Brittiläinen Kolumbia 84 412
62 Milton Ontario 84 362
63 Nanaimo Brittiläinen Kolumbia 83 810
64 Lethbridge Alberta 83 517
65 Niagara Falls Ontario 82 997
66 Repentigny Québec 82 000
67 Victoria Brittiläinen Kolumbia 80 017
68 Newmarket Ontario 79 978
69 Brossard Québec 79 273
70 Peterborough Ontario 78 698
71 Chilliwack Brittiläinen Kolumbia 77 936
72 Maple Ridge Brittiläinen Kolumbia 76 052
73 Sault Ste. Marie Ontario 75 141
74 Kawartha Lakes Ontario 72 214
75 Sarnia Ontario 72 366
76 Prince George Brittiläinen Kolumbia 71 974
77 Drummondville Québec 71 852
78 Saint John New Brunswick 70 063
79 Moncton New Brunswick 69 074
80 Saint-Jérôme Québec 68 456
81 New Westminster Brittiläinen Kolumbia 65 976
82 Wood Buffalo Alberta 65 565
83 Granby Québec 63 433
84 Norfolk Ontario 63 175
85 St. Albert Alberta 61 466
86 Medicine Hat Alberta 60 005
87 Caledon Ontario 59 460
88 Halton Hills Ontario 59 008
89 Port Coquitlam Brittiläinen Kolumbia 56 342
90 Fredericton New Brunswick 56 224
91 Grande Prairie Alberta 55 032
92 North Bay Ontario 53 651
93 Blainville Québec 53 510
94 Saint-Hyacinthe Québec 53 236
95 Aurora Ontario 53 203
96 Welland Ontario 50 631
97 Shawinigan Québec 50 060
98 Dollard-Des Ormeaux Québec 49 637
99 Belleville Ontario 49 454
100 North Vancouver Brittiläinen Kolumbia 48 196

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]