Luettelo Hondurasin presidenteistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Hondurasin presidenteistä.

Hondurasin presidentit Keski-Amerikan liittovaltiossa (1821-1839)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itsenäisen Hondurasin tasavallan presidentit (vuodesta 1839)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Presidentti[1][2] Virka-aika Puolue
1. Juan Francisco de Molina Coat of arms of Honduras.svg 11.1.1839–13.4.1839 Liberaalipuolue
vt. Felipe Neri Medina Coat of arms of Honduras.svg 13.4.1839–15.4.1839 Liberaalipuolue
vt. Juan José Alvarado Coat of arms of Honduras.svg 15.4.1839–27.4.1839 sitoutumaton
vt. José María Guerrero Coat of arms of Honduras.svg 27.4.1839–10.8.1839 Konservatiivipuolue
vt. Mariano Garrigó Coat of arms of Honduras.svg 10.8.1839–20.8.1839 sitoutumaton
vt. José María Bustillo Jose Maria Bustillo.JPG 20.8.1839–27.8.1839 Konservatiivipuolue
vt. ministerineuvosto Coat of arms of Honduras.svg 27.8.1839–21.9.1839 ministerineuvosto
vt. Francisco Zelaya y Ayes José Francisco Zelaya y Ayes.jpg 21.9.1839–1.1.1841 Konservatiivipuolue
2. Francisco Ferrera General Francisco Ferrera.JPG 1.1.1841–31.12.1842 Konservatiivipuolue
vt. ministerineuvosto Coat of arms of Honduras.svg 1.1.1843–23.2.1843 ministerineuvosto
3. Francisco Ferrera General Francisco Ferrera.JPG 23.2.1843–31.12.1844 Konservatiivipuolue
vt. ministerineuvosto Coat of arms of Honduras.svg 1.1.1845–8.1.1845 ministerineuvosto
4. Coronado Chávez Coat of arms of Honduras.svg 8.1.1845–1.1.1847 Konservatiivipuolue
vt. ministerineuvosto Coat of arms of Honduras.svg 1.1.1847–12.2.1847 ministerineuvosto
5. Juan Lindo Juan Lindo.jpg 12.2.1847–1.2.1852 Konservatiivipuolue
vt. Francisco Gómez Coat of arms of Honduras.svg 1.2.1852–1.3.1852 Liberaalipuolue
6. José Trinidad Cabañas CabanasTrinidad.JPG 1.3.1852–18.10.1855 Liberaalipuolue
vt. José Santiago Bueso Coat of arms of Honduras.svg 18.10.1855–8.11.1855 Liberaalipuolue
vt. Francisco de Aguilar Coat of arms of Honduras.svg 8.11.1855–17.2.1856 Liberaalipuolue
7. José Santos Guardiola Jose Santos Guardiola.jpg 17.2.1856–11.1.1862 Konservatiivipuolue
vt. José Francisco Montes Coat of arms of Honduras.svg 11.1.1862–4.2.1862 Liberaalipuolue
vt. Victoriano Castellanos Coat of arms of Honduras.svg 4.2.1862–11.12.1862 Liberaalipuolue
vt. José Francisco Montes Coat of arms of Honduras.svg 11.12.1862–7.9.1863 Liberaalipuolue
vt. José María Medina General Jose Maria Medina.jpg 7.9.1863–31.12.1863 Konservatiivipuolue
vt. Francisco Inestroza Coat of arms of Honduras.svg 31.12.1863–15.3.1864 Konservatiivipuolue
7. José María Medina General Jose Maria Medina.jpg 15.3.1864–26.7.1872 Konservatiivipuolue
8. Céleo Arias Céleo Arias.jpg 26.7.1872–13.1.1874 Liberaalipuolue
9. Ponciano Leiva Ponciano Leiva.jpg 13.1.1874–8.6.1876 Konservatiivipuolue
10. Marcelino Mejía Coat of arms of Honduras.svg 8.6.1876–13.6.1876 Konservatiivipuolue
11. Crescencio Gómez Coat of arms of Honduras.svg 13.6.1876–12.8.1876 Konservatiivipuolue
12. José María Medina General Jose Maria Medina.jpg 12.8.1876–27.8.1876 Konservatiivipuolue
13. Marco Aurelio Soto Marco Aurelio Soto.JPG 27.8.1876–19.10.1883 Liberaalipuolue
vt. ministerineuvosto Coat of arms of Honduras.svg 19.10.1883–30.11.1883 ministerineuvosto
14. Luis Bográn Luis Bogran crop.jpg 30.11.1883–30.11.1891 Konservatiivipuolue
15. Ponciano Leiva Ponciano Leiva.jpg 30.11.1891–7.8.1893 Konservatiivipuolue
16. Domingo Vásquez Domingo Vasquez.jpg 7.8.1893–22.2.1894 Konservatiivipuolue
17. Policarpo Bonilla Policarpo Bonilla 01.jpg 22.2.1894–1.2.1899 Liberaalipuolue
18. Terencio Sierra Terencio Sierra.jpg 1.2.1899–1.2.1903 Liberaalipuolue
19. Juan Ángel Arias Boquín Coat of arms of Honduras.svg 1.2.1903–13.4.1903 Liberaalipuolue
20. Manuel Bonilla Manuel Bonilla.jpg 13.4.1903–25.2.1907 Kansallispuolue
21. Miguel Oquelí Bustillo Coat of arms of Honduras.svg 25.2.1907–18.4.1907 Liberaalipuolue
22. Miguel R. Dávila Miguel Rafael Dávila Cuéllar.jpg 18.4.1907–28.3.1911 Kansallispuolue
vt. Francisco Bertrand FranciscoBertrand.jpg 28.3.1911–1.2.1912 Kansallispuolue
23. Manuel Bonilla Manuel Bonilla.jpg 1.2.1912–21.3.1913 Kansallispuolue
24. Francisco Bertrand FranciscoBertrand.jpg 21.3.1913–9.9.919 Kansallispuolue
vt. Salvador Aguirre Coat of arms of Honduras.svg 9.9.1919–16.9.1919 Kansallispuolue
vt. Vicente Mejía Colindres Vicente Mejia Colindres.jpg 16.9.1919–5.10.1919 Liberaalipuolue
vt. Francisco Bográn Coat of arms of Honduras.svg 5.10.1919–1.2.1920 Liberaalipuolue
25. Rafael López Gutiérrez Rafael Lopez Gutierrez.jpg 1.2.1920–10.3.1924 Liberaalipuolue
vt. Francisco Bueso Coat of arms of Honduras.svg 10.3.1924–27.4.1924 Liberaalipuolue
26. Tiburcio Carías Andino
TiburcioCarias.JPG 27.4.1924–30.4.1924 Kansallispuolue
27. Vicente Tosta Coat of arms of Honduras.svg 30.4.1924–1.2.1925 Liberaalipuolue
28. Miguel Paz Barahona Miguel Paz Barahona.jpg 1.2.1925–1.2.1929 Kansallispuolue
29. Vicente Mejía Colindres Vicente Mejia Colindres.jpg 1.2.1929–1.2.1933 Liberaalipuolue
30. Tiburcio Carías Andino TiburcioCarias.JPG 1.2.1933–1.1.1949 Kansallispuolue
31. Juan Manuel Gálvez Juan Manuel Galvez.jpg 1.1.1949–5.12.1954 Kansallispuolue
32. Julio Lozano Díaz Julio Lozano 400.jpg 5.12.1954–21.10.1956 Kansallispuolue
sotilasjuntta Coat of arms of Honduras.svg 21.10.1956–21.12.1957 sotilasjuntta
33. Ramón Villeda Morales Ramon Villeda Morales.jpg 21.12.1957–3.10.1963 Liberaalipuolue
34. Oswaldo López Arellano Oswaldo Lopez Arellano.JPG 3.10.1963–7.6.1971 sotilasjuntta
35. Ramón Ernesto Cruz Uclés Ramon Ernesto Cruz Ucles.jpg 7.6.1971–4.12.1972 Kansallispuolue
36. Oswaldo López Arellano
Oswaldo Lopez Arellano.JPG 4.12.1972–22.12.1975 sotilasjuntta
37. Juan Alberto Melgar Castro
Coat of arms of Honduras.svg 22.4.1975–7.8.1978 sotilasjuntta
38. Policarpo Paz García Policarpo Paz Garcia.jpg 7.8.1978–27.1.1982 sotilasjuntta
39. Roberto Suazo Córdova Robeto Suazo Cordova.JPG 27.1.1982–27.1.1986 Liberaalipuolue
40. José Azcona del Hoyo Jose Azcona.JPG 27.1.1986–27.1.1990 Liberaalipuolue
41. Rafael Leonardo Callejas Romero 27.1.1990–27.1.1994 Kansallispuolue
42. Carlos Roberto Reina Carlos Roberto Reina.jpg 27.1.1994–27.1.1998 Liberaalipuolue
43. Carlos Roberto Flores Carlos Flores Facusse.JPG 27.1.1998–27.1.2002 Liberaalipuolue
44. Ricardo Rodolfo Maduro Joest Honduras.RicardoMaduro.01.jpg 27.1.2002–27.1.2006 Kansallispuolue
45. Manuel Zelaya Manuel Zelaya (Brasília, 03 April 2006).jpeg 27.1.2006–28.6.2009 Liberaalipuolue
46. Roberto Micheletti Roberto micheletti 01.jpg 28.6.2009–27.1.2010 Liberaalipuolue
47. Porfirio Lobo Sosa Pepe Lobo 2010-01-27.jpg 27.1.2010–27.1.2014 Kansallispuolue
48. Juan Orlando Hernández Juan Orlando Hernández, May 2015.jpg 27.1.2014– Kansallispuolue

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Presidents Honduras.com (1933-2011)
  2. Mark Hillary Hansen, Leonard F. Wise, E. W. Egan: Kings, Rulers, and Statesmen, s. 150. Sterling Publishing Company, Inc.,, 2006. ISBN 9781402725920.