Luettelo Copa Américan voittajista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Copa Américan voittajista. Turnaus on järjestetty 42 kertaa ja menestyneimmät joukkueet ovat Argentiina sekä Uruguay 14 voitollaan. Turnaus tunnettiin vuodesta 1916 vuoteen 1967 nimellä Etelä-Amerikan maajoukkueiden mestaruusturnaus (esp. Campeonato Sudamericano de Selecciones).

Voittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Isäntämaa Voittaja Toinen Kolmas Neljäs Paras maalintekijä Paras pelaaja[1]
1916 Argentiina Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Flag of Chile.svg Chile Uruguay Isabelino Gradín Uruguay Isabelino Gradín [2]
1917 Uruguay Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Flag of Chile.svg Chile Uruguay Angel Romano Uruguay Héctor Scarone [3]
1919 Brasilia Brasilian lippu Brasilia Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Chile.svg Chile Brasilia Arthur Friedenreich
Brasilia Neco
Brasilia Arthur Friedenreich [4]
1920 Chile Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Flag of Chile.svg Chile Uruguay Angel Romano
Uruguay José Pérez
Uruguay José Piendibene [5]
1921 Argentiina Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Paraguay.svg Paraguay Argentiina Julio Libonatti Argentiina Américo Tesoriere [6]
1922 Brasilia Brasilian lippu Brasilia Flag of Paraguay.svg Paraguay Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Argentina.svg Argentiina Argentiina Julio Francia Brasilia Agostinho Fortes [7]
1923 Uruguay Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Paraguay.svg Paraguay Brasilian lippu Brasilia Argentiina Valdino Aguirre
Uruguay Pedro Petrone
Uruguay José Nasazzi [8]
1924 Uruguay Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Paraguay.svg Paraguay Flag of Chile.svg Chile Uruguay Pedro Petrone Uruguay Pedro Petrone [9]
1925 Argentiina Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Flag of Paraguay.svg Paraguay Argentiina Manuel Seoane Argentiina Manuel Seoane [10]
1926 Chile Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Chile.svg Chile Flag of Paraguay.svg Paraguay Chile David Arellano Uruguay José Andrade [11]
1927 Peru Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Peru.svg Peru Flag of Bolivia.svg Bolivia Argentiina Adolfo Carricaberry
Argentiina Segundo Luna
Uruguay Héctor Scarone
Uruguay Pedro Petrone
Uruguay Roberto Figueroa
Argentiina Manuel Seoane [12]
1929 Argentiina Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Paraguay.svg Paraguay Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Peru.svg Peru Paraguay Aurelio González Argentiina Manuel Ferreira [13]
1935 Peru Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Peru.svg Peru Flag of Chile.svg Chile Argentiina Herminio Masantonio Uruguay José Nasazzi [14]
1937 Argentiina Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Paraguay.svg Paraguay Chile Raúl Toro Argentiina Vicente De la Mata [15]
1939 Peru Flag of Peru.svg Peru Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Paraguay.svg Paraguay Flag of Chile.svg Chile Peru Teodoro Fernández Peru Teodoro Fernández [16]
1941 Chile Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Chile.svg Chile Flag of Peru.svg Peru Argentiina Juan Marvezzi Chile Sergio Livingstone [17]
1942 Uruguay Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Flag of Paraguay.svg Paraguay Argentiina Herminio Masantonio
Argentiina José Manuel Moreno
Uruguay Obdulio Varela [18]
1945 Chile Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Flag of Chile.svg Chile Flag of Uruguay.svg Uruguay Argentiina Norberto Méndez
Brasilia Heleno de Freitas
Brasilia Domingos da Guía [19]
1946 Argentiina Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Flag of Paraguay.svg Paraguay Flag of Uruguay.svg Uruguay Uruguay José María Medina Argentiina Adolfo Pedernera [20]
1947 Ecuador Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Paraguay.svg Paraguay Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Chile.svg Chile Uruguay Nicolás Falero Argentiina José Manuel Moreno [21]
1949 Brasilia Brasilian lippu Brasilia Flag of Paraguay.svg Paraguay Flag of Peru.svg Peru Flag of Bolivia.svg Bolivia Brasilia Jair Rosa Pinto Argentiina Ademir Menezes [22]
1953 Peru Flag of Paraguay.svg Paraguay Brasilian lippu Brasilia Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Chile.svg Chile Chile Francisco Molina Paraguay Heriberto Herrera [23]
1955 Chile Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Chile.svg Chile Flag of Peru.svg Peru Flag of Uruguay.svg Uruguay Argentiina Rodolfo Michelli Chile Enrique Hormazábal [24]
1956 Uruguay Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Chile.svg Chile Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Chile Enrique Hormazábal Uruguay Oscar Míguez [25]
1957 Peru Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Peru.svg Peru Argentiina Humberto Maschio
Uruguay Javier Ambrois
Argentiina Enrique Sívori [26]
1959 Argentiina Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Flag of Paraguay.svg Paraguay Flag of Peru.svg Peru Brasilia Pelé Brasilia Pelé [27]
1959 Ecuador Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Flag of Ecuador.svg Ecuador Argentiina José Sanfilippo Uruguay Alcides Silveira [28]
1963 Bolivia Flag of Bolivia.svg Bolivia Flag of Paraguay.svg Paraguay Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Ecuador Carlos Raffo Bolivia Ramiro Blaccut [29]
1967 Uruguay Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Chile.svg Chile Flag of Paraguay.svg Paraguay Argentiina Luis Artime Uruguay Pedro Rocha [30]
1975 Flag of Peru.svg Peru Flag of Colombia.svg Kolumbia Flag of Uruguay.svg Uruguay
Brasilian lippu Brasilia
Argentiina Leopoldo Luque
Kolumbia Ernesto Díaz
Peru Teófilo Cubillas [31]
1979 Flag of Paraguay.svg Paraguay Flag of Chile.svg Chile Brasilian lippu Brasilia
Flag of Peru.svg Peru
Chile Jorge Peredo
Paraguay Eugenio Morel
Chile Carlos Caszely [32]
1983 Flag of Uruguay.svg Uruguay Brasilian lippu Brasilia Flag of Paraguay.svg Paraguay
Flag of Peru.svg Peru
Argentiina Jorge Burruchaga
Brasilia Roberto Dinamita
Uruguay Carlos Aguilera
Uruguay Enzo Francéscoli [33]
1987 Argentiina Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Chile.svg Chile Flag of Colombia.svg Kolumbia Flag of Argentina.svg Argentiina Kolumbia Adolfo Iguarán Kolumbia Carlos Valderrama [34]
1989 Brasilia Brasilian lippu Brasilia Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Paraguay.svg Paraguay Brasilia Bebeto Uruguay Ruben Sosa [35]
1991 Chile Flag of Argentina.svg Argentiina Brasilian lippu Brasilia Flag of Chile.svg Chile Flag of Colombia.svg Kolumbia Argentiina Gabriel Batistuta Argentiina Leonardo Rodríguez [36]
1993 Ecuador Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Mexico.svg Meksiko Flag of Colombia.svg Kolumbia Flag of Ecuador.svg Ecuador Venezuela José Luis Dolguetta Argentiina Sergio Goycochea [37]
1995 Uruguay Flag of Uruguay.svg Uruguay Brasilian lippu Brasilia Flag of Colombia.svg Kolumbia Flag of the United States.svg Yhdysvallat Argentiina Gabriel Batistuta
Meksiko Luis García
Uruguay Enzo Francéscoli [38]
1997 Bolivia Brasilian lippu Brasilia Flag of Bolivia.svg Bolivia Flag of Mexico.svg Meksiko Flag of Peru.svg Peru Meksiko Luis Hernández Brasilia Ronaldo De Lima [39]
1999 Paraguay Brasilian lippu Brasilia Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Mexico.svg Meksiko Flag of Chile.svg Chile Brasilia Rivaldo
Brasilia Ronaldo
Brasilia Rivaldo [40]
2001 Kolumbia Flag of Colombia.svg Kolumbia Flag of Mexico.svg Meksiko Flag of Honduras.svg Honduras Flag of Uruguay.svg Uruguay Kolumbia Víctor Aristizábal Honduras Amado Guevara [41]
2004 Peru Brasilian lippu Brasilia Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Uruguay.svg Uruguay Flag of Colombia.svg Kolumbia Brasilia Adriano Brasilia Adriano [42]
2007 Venezuela Brasilian lippu Brasilia Flag of Argentina.svg Argentiina Flag of Mexico.svg Meksiko Flag of Uruguay.svg Uruguay Brasilia Robinho Brasilia Robinho [43]
2011 Argentiina

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Martín Tabeira: The Copa América Archive - Trivia - Best Players RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  2. Martín Tabeira: South American Championship 1916 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  3. Martín Tabeira: South American Championship 1917 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  4. Martín Tabeira: South American Championship 1919 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  5. Martín Tabeira: South American Championship 1920 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  6. Martín Tabeira: South American Championship 1921 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  7. Martín Tabeira: South American Championship 1922 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  8. Martín Tabeira: South American Championship 1923 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  9. Martín Tabeira: South American Championship 1924 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  10. Martín Tabeira: South American Championship 1925 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  11. Martín Tabeira: South American Championship 1926 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  12. Martín Tabeira: South American Championship 1927 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  13. Martín Tabeira: South American Championship 1929 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  14. Martín Tabeira: South American Championship 1935 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  15. Martín Tabeira: South American Championship 1935 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  16. Martín Tabeira: South American Championship 1939 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  17. Martín Tabeira: South American Championship 1941 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  18. Martín Tabeira: South American Championship 1942 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  19. Martín Tabeira: South American Championship 1945 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  20. Martín Tabeira: South American Championship 1946 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  21. Martín Tabeira: South American Championship 1947 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  22. Martín Tabeira: South American Championship 1949 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  23. Martín Tabeira: South American Championship 1953 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  24. Martín Tabeira: South American Championship 1955 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  25. Martín Tabeira: South American Championship 1956 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  26. Martín Tabeira: South American Championship 1957 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  27. Martín Tabeira: South American Championship 1959 (1st Tournament) RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  28. Martín Tabeira: South American Championship 1959 (2nd Tournament) RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  29. Martín Tabeira: South American Championship 1963 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  30. Martín Tabeira: South American Championship 1967 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  31. Martín Tabeira: Copa América 1975 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  32. Martín Tabeira: Copa América 1979 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  33. Martín Tabeira: Copa América 1983 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  34. Martín Tabeira: Copa América 1987 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  35. Martín Tabeira: Copa América 1989 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  36. Martín Tabeira: Copa América 1991 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  37. Martín Tabeira: Copa América 1993 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  38. Martín Tabeira: Copa América 1995 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  39. Martín Tabeira: Copa América 1997 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  40. Martín Tabeira: Copa América 1999 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  41. Martín Tabeira: Copa América 2001 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  42. Martín Tabeira: Copa América 2004 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  43. Martín Tabeira: Copa América 2007 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)