Luettelo Bhutanin hallitsijoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Bhutanin hallitsijoista.

Hallinnolliset johtajat (Druk Desi) (1680–1905)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Choley Yeshe Ngodub, viimeinen Bhutania hallinuut Druk Desi vuonna 1905.
  • Tenzin Rabgye (1638-1696) 1680-1694
  • Gedun Chomphel (-1701) 1695-1701
  • Ngawang Tshering 1701-1704
  • Umze Peljor 1704-1707
  • Druk Rabgye (-1729) 1707-1719
  • Ngawang Gyamtsho (-1729) 1719-1729
  • Mipham Wangpo 1729-1736
  • Khuwo Peljor 1736-1739
  • Ngawang Gyaltshen 1739-1744
  • Sherab Wangchuck 1744-1763
  • Druk Phuntsho 1763-1765
  • Druk Tendzin I 1765-1768
  • Donam Lhundub (-1773) 1768-1773
  • Kunga Rinchen 1773-1776
  • Jigme Singye (1742-1789) 1776-1788
  • Druk Tendzin II 1788-1792
  • Tashi Namgyal 1792-1799
  • Druk Namgyal 1799-1803
  • Tashi Namgyal (2. kerta) 1803-1805
  • Sangye Tendzin 1805-1806
  • Umdze Parpop 1806-1808
  • Bop Choda 1807-1808
  • Tsulthrim Drayga (1790-1820) 1809-1810
  • Jigme Dragpa II 1810-1811
  • Yeshey Gyaltshen (1781-1830) 1811-1815
  • Tshaphu Dorji 1815
  • Sonam Drugyal 1815-1819
  • Tendzin Drugdra 1819-1823
  • Choki Gyaltshen 1823-1831
  • Dorji Namgyal 1831-1832
  • Adap Thinley 1832-1835
  • Choki Gyaltshen (2. kerta) 1835-1838
  • Dorji Norbu 1838-1847
Ugyen Wangchuck, Bhutanin ensimmäinen kuningas.
  • Tashi Dorji 1847-1850
  • Wangchuk Gyalpo 1850
  • Jigme Norbu (in Thimphu) 1850-1852
  • Chagpa Sangye (Punakhassa) 1851-1852
  • Damcho Lhundrup 1852-1856
  • Kunga Palden (Punakhassa) 1856-1861
  • Sherab Tharchin (Thimphussa) 1856-1861
  • Phuntsho Namgyal 1861-1864
  • Tshewang Sithub 1864
  • Tsulthrim Yonten 1864
  • Kagyu Wangchuk 1864
  • Tshewang Sithub (2. kerta) 1864-1866
  • Tsondru Pekar 1866-1870
  • Jigme Namgyal (1825-1881) 1870-1873
  • Kitsep Dorji Namgyal 1873-1877
  • Jigme Namgyal (2. kerta) 1877-1878
  • Kitsep Dorji Namgyal (2. kerta) 1878-1879
  • Chogyal Zangpo (-1880) 03.1879-06.1880
  • Jigme Namgyal (3. kerta) 1880-07.1881
  • Lam Tshewang (1836-1883) 1881-05.1883
  • Gawa Zangpo 16.05.1883-23.08.1885
  • Sangye Dorji (-1901) 1885-1901
  • Choley Yeshe Ngodub (1851-1917) 1903-1905

Bhutanin kuninkaat (Druk Gyalpo) (1907–)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wangchuck dynastia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

monarkki vallassa syntynyt kuollut
Ugyen Wangchuck, 1905.jpg Ugyen Wangchuck 17. joulukuuta 1907-21. elokuuta 1926 1862-21.elokuuta 1926 21. elokuuta 1926 (64 vuotta)
Bhutan-Jigme-Wangchuck.jpg Jigme Wangchuck 21. elokuuta 1926-24. maaliskuuta 1952 23. maaliskuuta 1952 24. maaliskuuta 1952 (47 vuotta)
Jigme Dorji Wangchuck 24. maaliskuuta 1952-21. heinäkuuta 1972 21. heinäkuuta 1972 21. heinäkuuta 1972 (43 vuotta)
Jigme Singye Wangchuck.jpg Jigme Singye Wangchuck 21. heinäkuuta 1972-14. joulukuuta 2006 (luopui kruunusta) 11. joulukuuta 1955 (ikä 63)
King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck (edit).jpg Jigme Khesar Namgyal Wangchuck 14. joulukuuta 2006-vallassa 21. helmikuuta 1980 (ikä 39)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]