Luettelo Bhutanin hallitsijoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Bhutanin hallitsijoista.

Hallinnolliset johtajat (Druk Desi) (1680–1905)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Choley Yeshe Ngodub, viimeinen Bhutania hallinnut Druk Desi vuonna 1905.
  • Tenzin Rabgye (1638–1696) 1680–1694
  • Gedun Chomphel (–1701) 1695–1701
  • Ngawang Tshering 1701–1704
  • Umze Peljor 1704–1707
  • Druk Rabgye (–1729) 1707–1719
  • Ngawang Gyamtsho (–1729) 1719–1729
  • Mipham Wangpo 1729–1736
  • Khuwo Peljor 1736–1739
  • Ngawang Gyaltshen 1739–1744
  • Sherab Wangchuck 1744–1763
  • Druk Phuntsho 1763–1765
  • Druk Tendzin I 1765–1768
  • Donam Lhundub (–1773) 1768–1773
  • Kunga Rinchen 1773–1776
  • Jigme Singye (1742–1789) 1776–1788
  • Druk Tendzin II 1788–1792
  • Tashi Namgyal 1792–1799
  • Druk Namgyal 1799–1803
  • Tashi Namgyal (2. kerta) 1803–1805
  • Sangye Tendzin 1805–1806
  • Umdze Parpop 1806–1808
  • Bop Choda 1807–1808
  • Tsulthrim Drayga (1790–1820) 1809–1810
  • Jigme Dragpa II 1810–1811
  • Yeshey Gyaltshen (1781–1830) 1811–1815
  • Tshaphu Dorji 1815
  • Sonam Drugyal 1815–1819
  • Tendzin Drugdra 1819–1823
  • Choki Gyaltshen 1823–1831
  • Dorji Namgyal 1831–1832
  • Adap Thinley 1832–1835
  • Choki Gyaltshen (2. kerta) 1835–1838
  • Dorji Norbu 1838–1847
Ugyen Wangchuck, Bhutanin ensimmäinen kuningas
  • Tashi Dorji 1847–1850
  • Wangchuk Gyalpo 1850
  • Jigme Norbu (Thimphussa) 1850–1852
  • Chagpa Sangye (Punakhassa) 1851–1852
  • Damcho Lhundrup 1852–1856
  • Kunga Palden (Punakhassa) 1856–1861
  • Sherab Tharchin (Thimphussa) 1856–1861
  • Phuntsho Namgyal 1861–1864
  • Tshewang Sithub 1864
  • Tsulthrim Yonten 1864
  • Kagyu Wangchuk 1864
  • Tshewang Sithub (2. kerta) 1864–1866
  • Tsondru Pekar 1866–1870
  • Jigme Namgyal (1825–1881) 1870–1873
  • Kitsep Dorji Namgyal 1873–1877
  • Jigme Namgyal (2. kerta) 1877–1878
  • Kitsep Dorji Namgyal (2. kerta) 1878–1879
  • Chogyal Zangpo (–1880) 03.1879–06.1880
  • Jigme Namgyal (3. kerta) 1880–07.1881
  • Lam Tshewang (1836–1883) 1881–05.1883
  • Gawa Zangpo 16.05.1883–23.08.1885
  • Sangye Dorji (–1901) 1885–1901
  • Yeshe Ngodub (1851–1917) 1903-1905

Bhutanin kuninkaat (Druk Gyalpo) (1907–)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wangchuck dynastia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

monarkki vallassa syntynyt kuollut
Ugyen Wangchuk, 1905.jpg Ugyen Wangchuck 17. joulukuuta 1907 – 21. elokuuta 1926 1862 21. elokuuta 1926 (64 vuotta)
Bhutan-Jigme-Wangchuck.jpg Jigme Wangchuck 21. elokuuta 1926 – 24. maaliskuuta 1952 1905 24. maaliskuuta 1952 (47 vuotta)
Jigme Dorji Wangchuck (cropped).jpg Jigme Dorji Wangchuck 24. maaliskuuta 1952 – 21. heinäkuuta 1972 2. toukokuuta 1929 21. heinäkuuta 1972 (43 vuotta)
Jigme Singye Wangchuck.jpg Jigme Singye Wangchuck 21. heinäkuuta 1972 – 14. joulukuuta 2006 (luopui kruunusta) 11. joulukuuta 1955 (ikä 66)
King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck (edit).jpg Jigme Khesar Namgyal Wangchuck 14. joulukuuta 2006 – vallassa 21. helmikuuta 1980 (ikä 42)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]